The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Giovanni

Alles over de Xbox Series X en S

De nieuwe generatie Xbox consoles heet de Xbox Series X en S. Deze nieuwe consoles zijn nu gereleased te bestellen. Lees hier alles over de nieuwe Xbox, waaronder streaming en backwards compatibility. Op deze pagina vind je altijd de laatste updates terug.

Xbox Series X

4K resolutie | Inclusief controller | Direct X raytracing
499,99
tijdelijk uitverkocht
  • Game in 4K resolutie en ervaar games realistischer door de krachtige grafische unit van deze console.
  • Door het gebruik van ssd als opslagmedium laden je games sneller dan ooit.
  • Backwards compatibility zorgt ervoor dat bij release ruim duizenden titels speelbaar zijn van alle voorgaande Xbox consoles.
  • Om het meeste uit de grafische kracht van de console te halen, heb je een tv of monitor met minimaal 4K resolutie en 60Hz verversingssnelheid nodig.

Xbox Series S

1440p resolutie | Inclusief controller | Geen cd lade
299,99
op voorraad
  • Deze console ondersteunt 1440p resolutie, waardoor games er realistisch uitzien.
  • Door het gebruik van ssd als opslagmedium laden je games sneller dan ooit.
  • Backwards compatibility zorgt ervoor dat bij release ruim duizenden titels speelbaar zijn van alle voorgaande Xbox consoles.
  • Door het ontbreken van een schijflade, gebruik je de 512 gigabyte ssd voor de opslag van jouw games.
  • Om het meeste uit de grafische kracht van de console te halen, heb je een tv of monitor met minimaal 1440p resolutie en 60Hz verversingssnelheid nodig.

Xbox Series X

Xbox Series X

Microsoft zet met de Xbox Series X de meest krachtige Xbox console ooit neer. De verwachting is dat er in 2021 veel games uitkomen die geoptimaliseerd zijn voor de Xbox Series X. Spannend dus.

Xbox Series S

Xbox Series S

Naast de Xbox Series X, is er de Xbox Series S. Deze kleinste Xbox ooit heeft geen schijflade en is daarom de all digital variant. De Xbox Series S ondersteunt gaming op 1440p resolutie. Daarbij ververst de Xbox Series S beelden met een maximale snelheid van 120 frames per seconde. Bovendien ondersteunt deze Series S ook ray tracing, voor meer realistische belichting in-game. De nvme ssd heeft een capaciteit van 512 gigabyte. Op dat geheugen sla je jouw gedownloade games op.

De nieuwe controller

Man heeft Xbox controller vast.

De controller van de Xbox Series X heeft een upgrade gehad ten opzichte van de controllers voor de Xbox One. Hoewel hij er hetzelfde uitziet, is de controller volgens Microsoft beter geschikt voor kleine handen. De trigger knoppen hebben extra grip gekregen, zodat je vingers er niet meer vanaf glijden. Ook het D-pad is verbeterd: de pijltjestoetsen zijn wat uitgediept, zodat je minder kracht hoeft te zetten om ze in te drukken. Het opladen van de controller gaat via usb C.

Specificaties Series X

Xbox Series X specs

De Xbox Series X heeft een AMD Zen 2 CPU, met 8 cores en een snelheid van 3,8GHz. Wat de GPU en RAM betreft, maakt de Xbox gebruik van de AMD RDNA 2 met 16GB GDDR6 RAM. De opslag bestaat uit een 1TB nvme ssd. Gamen in 4K met maximaal 120 frames per seconde moet lukken met de Xbox Series X. Ook ondersteunt de Xbox Series X gaming in 8K, wat in de toekomst meer zal voorkomen.

Specificaties Series S

Specificaties Series S

De Xbox Series S heeft een AMD Zen 2 CPU, met 8 cores en een snelheid van 3,6GHz. Wat de GPU en RAM betreft, maakt de Xbox gebruik van de AMD RDNA 2 met 10GB GDDR6 RAM. De opslag bestaat uit een 512GB nvme ssd. Gamen met 1440p resolutie en maximaal 60 frames per seconde moet lukken met de Xbox Series S.

Games voor de Xbox Series X en S

Gamen op de Xbox Series X.

Ten eerste is de Xbox Series X backwards compatible, wat wil zeggen dat je oude games van de Xbox One ook speelt op de Xbox Series X. Naast de standaard triple A games als Assassin's Creed Valhalla en Cyberpunk 2077 krijgt de Series X ook een aantal exclusives. Zo verschijnt volgend jaar onder andere Halo Infinite exclusief op de nieuwe console en ook een nieuwe Fable is in de maak.

Speel verder in de cloud

Xbox Game Pass Ultimate cloud gaming (xCloud) op een android apparaat.

Je hebt bijna die toffe game uitgespeeld, maar het is tijd om de trein te pakken naar familie. Het liefst zou je nog even een uurtje doorspelen. Ken je dat gevoel? Microsoft heeft hier een oplossing voor bedacht met Xbox Game Pass cloud gaming (vroeger xCloud). Met deze dienst speel je al je favoriete Xbox games op je Android smartphone of tablet verder. Je hebt hiervoor wel een Xbox Game Pass Ultimate abonnement, Android smartphone of tablet, ondersteunde controller en stabiele internetverbinding nodig.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen