The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Marjolein

360 graden camera's: waar moet ik op letten?

360 graden camera's zorgen voor een nieuwe beleving bij het terugkijken van je zelf geschoten beelden. Met deze camera's film je in 360 graden, wat betekent dat je alles om je heen vastlegt. Bekijk aan de hand van de vragen op deze pagina welke 360 graden camera de beste voor jou is.

Waar moet je op letten als het gaat om videoresolutie?

Videoresolutie

Het is goed om te weten dat de resolutie (zoals 4K en Full HD) over het gehele 360 graden beeld wordt getrokken. Hierdoor kun je de beeldkwaliteit niet vergelijken met die van een normale foto- en videocamera. Er is een duidelijke bolling in het beeld aanwezig om de gewenste 360 graden hoek te creëren. Daarnaast zijn de beelden niet haarscherp. Wel geldt: hoe meer pixels, des te groter het formaat van je beelden en hoe beter de kwaliteit.

Wat is het verschil tussen een 360 graden camera met 1 of 2 lenzen?

Verschil 1 of 2 lenzen

Bij een camera met 1 lens zit de lens bovenop de camera bevestigd, wat zorgt voor een horizontale beeldhoek van 360 graden. Een camera met 2 lenzen heeft daarentegen zowel een horizontale als een verticale beeldhoek van 360 graden. Hierdoor krijg je ook hetgeen dat zich onder de camera bevindt in beeld. Doordat de beelden van beide lenzen aan elkaar worden geplakt, ontstaat er een zogenoemde stitchlijn. Deze stitchlijn zie je terug in je beeldopnames.

Waarvoor gebruik je wifi, NFC, bluetooth en GPS?

Wifi

Dit hangt van de gebruikerssituatie af. Ben je van plan om live beelden te streamen naar social media en foto's te sturen naar je vrienden? Dan is het handig dat je camera over wifi, NFC of bluetooth beschikt. Wanneer je de camera gebruikt tijdens sportieve activiteiten dan is een GPS functie interessant. Hiermee voeg je in de nabewerking bijvoorbeeld je snelheid en afgelegde kilometers toe aan de video's.© 1999 - 2021 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen