The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Manon

Aan de slag met je Fujifilm Instax camera

Het idee van een instant camera is natuurlijk dat je er direct een foto mee afdrukt. Maar voor je aan de slag kunt, moet je de camera eerst klaar maken voor gebruik. Dit doe je door een aantal korte stappen te volgen. Deze vind je in onderstaand artikel.

Stap 1: plaats de batterijen

Batterijen plaatsen

De eerste stap bij het in gebruik nemen van je Fuji Instax camera is het plaatsen van de batterijen. Aan de zijkant van de camera vind je het batterijvak. Haal het klepje eraf en plaats de 2 batterijen. In het vakje is de juiste richting aangegeven. Vervolgens plaats je het klepje weer op het batterijvak door de lipjes in de inkepingen te plaatsen. Duw de klep aan tot je een klik hoort.

Stap 2: leg het filmpakket in de camera

Film plaatsen

Achterop de camera vind je een grote klep. Hierachter plaats je het filmpakket. Haal eerst het schuifje naar beneden en open de klep. Vervolgens haal je het filmpakket uit de verpakking. Houd het pakket aan de zijkanten vast, anders beschadig je de films. Zowel onder de klep als op het filmpakket vind je een gele markering. Plaats deze op elkaar terwijl je het pakket recht in het toestel steekt. Doe de klep vervolgens weer dicht.

Stap 3: laad het filmpakket

Filmpakket laden

Om het filmpakket te laden, moet je eerst de camera aanzetten. Dit doe je door de hoofdschakelaar naar 'ON' te schuiven. Houd je camera niet vast aan de lens want deze komt nu naar voren. Als de camera aanstaat, druk je op de ontspanknop. Deze vind je aan de voorzijde van het toestel. Er komt een zwart beschermvel naar buiten geschoven. Verwijder dit vel voorzichtig. Als er een '10' rechts naast de achterklep verschijnt, is het pakket geladen.

Stap 4: kies de juiste camerastand

Camerastand

Als het goed is staat de camera nog steeds aan. Het is afhankelijk van het type Instax camera welke instellingen je nog kunt aanpassen voor je een foto maakt. Als dit je eerste foto wordt, laat je deze opties even voor wat ze zijn. Op sommige toestellen vind je een automatische stand. Dit is de optie die de camera standaard gebruikt. Als het rode lampje onder de 'A' brandt, weet je dat deze stand geselecteerd is.

Stap 5: maak een foto en trek de film eruit

Foto maken

Kijk eerst door de viewfinder om te bepalen of je alles in beeld hebt. Vervolgens druk je af door op de ontspanknop aan de voorkant van de camera te drukken. Het kan zijn dat er een rood lampje begint te knipperen. Je moet dan even wachten tot de flitser is geladen. Als je af hebt gedrukt, komt de film langzaam omhoog. Pak de film aan de rand vast en haal 'm uit de camera. De ontwikkeltijd is ongeveer 90 seconden.

Manon
Artikel van:
Manon Cameraspecialist.


© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 14.237 beoordelingen