The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lucinda

Specialisten review Apple iPhone SE

Apple iPhone SE is een van de kleinste iPhone modellen. Het toestel heeft de snelle A13 processor die we ook in de iPhone 11 lijn terugvinden, maar het compacte formaat en de klassieke uitstraling van iPhone 8. Ik heb Apple iPhone SE getest en in dit artikel lees je mijn bevindingen.

Apple iPhone SE 128 GB Zwart

128 GB opslagcapaciteit | 4,7 inch LCD scherm | iOS 13
513,-
op voorraad
  • Ik maak scherpe foto's met de 12 megapixel camera met portretmodus.
  • Dankzij de snelle A13 processor kan het toestel ook de zwaarste apps aan.
  • Ik laad iPhone SE eenvoudig zonder kabels op via draadloos opladen.
  • Het ontbreken van een ultragroothoek- en telelens maakt de camera minder veelzijdig.
  • Apple iPhone SE ontgrendel ik met Touch ID. Face ID is niet beschikbaar op deze iPhone.

Eerste indruk van Apple iPhone SE

iPhone SE en accessoires

Het bekende witte doosje ligt klaar op tafel en het is tijd voor een eerste indruk. In de doos vind ik de volgende dingen:

  • Apple iPhone SE
  • Een korte handleiding
  • Een simkaart pinnetje
  • Stickers
  • Een lightning naar usb A kabel

Let op: in tegenstelling tot wat je op de afbeelding ziet, wordt er tegenwoordig geen EarPods en oplader meer meegeleverd.

Het toestel voelt stevig aan dankzij het aluminium en glazen ontwerp. Hij ligt prettig in de hand door het kleine, compacte formaat.

Ontwerp vergelijkbaar met iPhone 8

iPhone SE ontwerp

Het ontwerp van iPhone SE is nagenoeg identiek aan dat van Apple iPhone 8. Daardoor laat het toestel vanaf de buitenkant geen vernieuwende indruk achter. De behuizing heeft aluminium randen en een glanzende, glazen achterkant. Het toestel heeft flinke schermranden en een thuisknop met haptisch effect; het is geen fysieke knop, maar trilt als ik erop druk.

Snelle A13 processor

iPhone SE processor

Apple heeft voor dit toestel gekozen voor dezelfde processor als in de toestellen in de iPhone 11 serie: A13 Bionic Chip. Daardoor is het toestel net zo snel. Dat merk ik als ik de Camera app in- en uitschakel. Daarnaast wissel ik moeiteloos tussen mijn Pokémon Go spelletje en de groepschat met mijn vrienden. Navigeren gaat soepel en ik heb tijdens het gebruik geen haperingen gezien.

Enkele cameralens

Camera selfie

Aan de voorkant van iPhone SE vind ik een 7 mp camera en aan de achterkant een enkele 12 mp groothoeklens. Dankzij de nieuwe A13 processor is er met de camera meer mogelijk dan je op het eerste gezicht denkt. Zo maak ik portretfoto's van mensen en heeft de camera op de achterkant Smart HDR. Daarbij maakt je camera meerdere foto's tegelijk en kiest de foto met de beste belichting. Wel mis ik bij dit model de nachtmodus en Deep Fusion die foto's in een slecht belichte omgeving gedetailleerd maken.

4.7 inch lcd scherm

Scherm iPhone SE

Apple iPhone SE heeft een 4.7 inch LCD Retina scherm met True Tone technologie. Daardoor passen de kleuren op het scherm zich automatisch aan het omgevingslicht aan. Dat zie ik als ik op het balkon in de zon zit. Het toestel heeft brede schermranden met onderaan de thuisknop met vingerafdrukscanner. De schermverhouding van iPhone SE is precies 16:9 en dat is dezelfde verhouding als we zien bij veel films en series. Dat betekent dat ze precies op het scherm passen en er geen randjes worden afgesneden.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen