The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jan

De voordelen van Windows 10 Pro

Je werkt al jaren op een Windows 10 Home of Windows 7 Pro installatie. In dit artikel leggen wij je uit wat de zakelijke voordelen van een overstap naar Windows 10 Pro zijn. Hieronder zetten wij de 4 belangrijkste redenen om over te stappen op een rij.

1. Bitlocker (To Go)

Met BitLocker sla je jouw bestanden beveiligd op. Het systeem versleutelt jouw harde schijf of usb sticks. Alleen jij hebt met een wachtwoord nog toegang tot de versleutelde bestanden. Het is ook mogelijk om losse mappen of bestanden te versleutelen. Deze functie van Windows 10 Pro is dus erg handig als mensen met kwade bedoelingen toegang proberen te krijgen tot jouw laptop.

2. Remote Desktop

Vrouw op het terras bekijkt haar telefoon met een laptop voor zich op tafel. Een Remote Desktop logo in de rechter bovenhoek.

Met Remote Desktop in Windows 10 Pro maak je via je laptop of computer op afstand verbinding met een computer binnen het werknetwerk. In het Nederlands heet dit een extern bureaublad. Dit is handig als je een dag thuis werkt en verbinding wil maken met je computer op kantoor. Je hebt dan toegang tot alle programma's en bestanden van je kantoor pc. En andersom: op kantoor heb je toegang tot bestanden die thuis zijn opgeslagen.

3. Windows Hello

Mannenhand logt in via vingerafdrukscanner van laptop. Windows Hello logo in de rechter bovenhoek.

De toegang tot je laptop wil je beveiligen. Je wil namelijk niet dat hackers toegang krijgen tot gevoelige bestanden en documenten. Het is soms lastig om lange gecompliceerde wachtwoorden te onthouden. Met Windows Hello is dit niet meer nodig. Je logt in door je vinger op de vingerafdrukscanner te leggen of je gezicht voor de infraroodcamera te houden. Bovendien is met Windows Hello inloggen tot wel 3 keer sneller dan via een 'regulier' wachtwoord. Niet alleen log je met Windows Hello op je laptop in. Je logt op deze manier ook eenvoudig in bij applicaties en websites als Dropbox, Outlook en OneDrive.

4. Windows Updates

Man werkt met Windows 2-in-1 laptop op kantoor. Windows Update logo in de rechter bovenhoek.

Met Windows Update for Business op Windows 10 Pro houd je updates voor alle apparaten binnen jouw netwerk in eigen hand. Zo zorg jij dat de nieuwste beveiligingsupdates op de apparaten van het bedrijf staan. Ook stel je in welke apparaten als eerdere de updates ontvangen en welke later. Je voorkomt hiermee dat er problemen ontstaan met programma's die niet meer werken na een update. Alles blijft zo soepel draaien.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen