The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Kasper

Hoe gebruik je Remote Desktop in Windows 10?

Windows 10 Pro is uitgerust met de Remote Desktop applicatie. Hiermee maak je op afstand verbinding met een andere computer. Dit komt vooral van pas wanneer je bijvoorbeeld een dagje thuiswerkt. Maar hoe gebruik je Remote Desktop precies en hoe stel je het in? Dat vertel ik je in dit artikel.

Wat heb je nodig?

  • Een computer of laptop met Windows 10 Pro
  • Je computer of laptop van het werk met Windows 10 Pro
  • Een internetverbinding

Stap 1: externe verbindingen toestaan

Remote Desktop instellingen in Windows.

Omdat externe verbindingen standaard zijn uitgeschakeld, is het zaak dit eerst toe te staan. Typ in de zoekbalk ‘externe verbindingen’ en selecteer vervolgens ‘sta externe verbindingen toe’. Klik vervolgens op ‘sta externe verbindingen toe’ en kies ook voor de optie om enkel verbindingen toe te staan via Remote Desktop. Dit is een extra veiligheidsmaatregel. Klik daarna op toepassen en ten slotte op ok.

Stap 2: de slaapstand uitschakelen

Slaapstand instellingen in Windows.

Om optimaal gebruik te maken van Remote Desktop, is het belangrijk dat je de slaapstand uitschakelt. Zo weet je zeker dat de pc, mits deze aan staat, niet in de slaapstand gaat. Navigeer naar 'Instellingen', vervolgens 'Systeem' en 'Energiebeheer en slaapstand'. Klik vervolgens onder Slaapstand bij beide opties ‘nooit’ aan. Zo gaat de computer niet in slaapstand.

Stap 3: verbinding maken met de pc van je werk

Remote Desktop applicatie in startmenu Windows.

Wil je toegang hebben tot een andere pc, dan moet je de naam van de computer weten. Noteer de naam van de pc waarmee je verbinding wil maken, of achterhaal het IP adres van de computer. Ga vervolgens naar de zoekbalk en toets ‘Remote Desktop’ in en open de applicatie. Vul vervolgens de naam of het IP adres van de pc in en de gebruikersnaam waarmee je normaal inlogt op de desbetreffende computer. Klik daarna op ‘verbinding maken’.

Stap 4: aan de slag

Verbinding maken met Remote Desktop op Windows.

Voordat je aan de slag gaat, is het mogelijk dat je een veiligheidsmelding krijgt van Windows. Dit heeft te maken met het feit dat je verbinding maakt met de computer vanaf een andere pc. Wanneer je dit scherm krijgt, kies dan voor ‘toch verbinding maken’. Heb je alle stappen goed doorlopen, dan krijg je nu het bureaublad van de pc op je werk te zien en ga je aan het werk vanaf je eigen computer.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen