The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jonna

Hoe luister ik muziek met mijn Apple Watch?

Mijn Apple Watch Series 2 draag ik niet alleen op mijn werk om op de hoogte te blijven van belangrijke berichtjes, maar ook tijdens het hardlopen of in de sportschool. De ingebouwde GPS sensor meet namelijk mijn afstand en snelheid en maakt trainingen daardoor nog effectiever. Nog een groot voordeel van het dragen van Apple Watch tijdens het sporten, is dat ik naar mijn favoriete muziek luister zonder mijn telefoon mee te hoeven nemen. In dit artikel vertel ik je aan de hand van 4 simpele stappen hoe dat werkt.

1. Bluetooth oordopjes koppelen

Apple Airpods

Om muziek te luisteren met mijn Apple Watch heb ik naast mijn iPhone ook bluetooth oordopjes of een bluetooth koptelefoon nodig. Apple Watch heeft namelijk geen 3,5mm aansluiting om bedrade oordopjes in te pluggen. Om de draadloze Apple Airpods te koppelen aan mijn Apple Watch ga ik naar 'Instellingen' en kies ik 'Bluetooth'. Nu gaat Apple Watch beschikbare bluetooth apparaten zoeken. Ik voer mijn toegangscode in en de Airpods worden gekoppeld.

2. Muziek downloaden via Apple Music

Muziek downloaden

Op mijn iPhone download ik via Apple Music mijn favoriete nummers of albums. Hierdoor kan ik de muziek offline, zonder internetverbinding, afspelen. Dit is handig wanneer je je telefoon thuis wilt laten. Het is ook mogelijk om een afspeellijst te maken. Dit doe ik door via mijn iPhone in Apple Music naar 'Bibliotheek' > 'Afspeellijsten' te gaan en vervolgens op 'Nieuwe afspeellijst' te klikken.

3. Muziek synchroniseren met mijn Apple Watch

Muziek synchroniseren

Nu ik mijn muziek offline beschikbaar heb, ga ik de nummers synchroniseren met mijn Apple Watch. Allereerst koppel ik mijn oplader aan mijn Apple Watch zodat hij wordt opgeladen. Op mijn iPhone open ik vervolgens de Watch-App. In het tabblad `Mijn Watch' kies ik de optie 'Muziek' > 'Gesynchroniseerde muziek'. Nu selecteer ik de afspeellijst die ik op mijn Apple Watch wil zetten. Met de knop 'synchroniseren' stuur ik de muziek van mijn iPhone naar mijn Apple Watch. De voortgang hiervan zie je in de app. Wanneer het synchroniseren voltooid is, kan ik mijn Apple Watch van de oplader halen en weer gebruiken.

4. Muziek luisteren via mijn Apple Watch

Muziek luisteren met Apple Watch

Om muziek af te spelen via mijn Apple Watch druk ik op de grote ronde knop aan de zijkant van het scherm en open ik `Apple Music'. Vervolgens kies ik welke muziek ik wil luisteren. Ondertussen navigeer ik door mijn andere apps terwijl mijn muziek blijft afspelen. Luister je muziek via Spotify en is je iPhone in de buurt? Dan is het ook mogelijk om muziek te luisteren via Spotify. Echter moet je iPhone in de buurt zijn van Apple Watch en kan je hierbij alleen je muziek pauzeren, afspelen of naar een volgend nummer gaan.

Video

Wil je liever zien hoe je muziek luister op je Apple Watch? In deze korte video laat onze Apple vlogger, Jasper, het je zien.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.563 beoordelingen