The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Gijs

Hoe verleng ik de batterijduur van mijn laptop?

Wanneer je jouw laptop veel onderweg of buitenshuis gebruikt wil je zo lang mogelijk doorwerken op één volle lading. Zeker als je met grafische programma's werkt of lang surft op het internet gaat de batterij soms sneller leeg dan je zou willen. Op deze pagina vind je handige tips om de batterijduur van je laptop te verlengen.

Tips voor het verlengen van de batterijduur

Helderheid aanpassen.

Helderheid

Als je 's avonds aan het werk bent of met je laptop in een ruimte slecht verlichte ruimte zit is het slim de helderheid van je beeldscherm lager te zetten. Met de functieknoppen op het toetsenbord stel je de helderheid in op de gewenste instelling. Zorg wel dat je het beeldscherm nog comfortabel kan aflezen.

Toetsenbordverlichting uitzetten.

Toetsenbordverlichting

Wanneer je overdag of in een goed verlichte ruimte werkt is het verstandig om de toetsenbordverlichting uit te schakelen. Dit zet je uit met de functieknop op het toetsenbord. Kan je blind typen? Overweeg dan de toetsenbordverlichting altijd uit te schakelen.

Energiebeheer en screensaver

Energiebeheer regelen.

Energiebeheer en slaapstand

Klik links onderin je scherm op het vergrootglas en zoek naar energiebeheer en slaapstand. In dit menu wijzig je de tijd totdat je scherm en de laptop zichzelf uitschakelen. Kies een korte periode om zoveel mogelijk batterij te besparen. Wanneer je de laptop niet gebruikt zal deze eerder zichzelf in slaapmodus zetten.

Screensaver uitzetten.

Screensaver

Wanneer je nog een bewegende screensaver gebruikt is het verstandig om deze uit te schakelen. De bewegende beelden kosten onnodig veel batterij terwijl je de laptop toch niet gebruikt. Schakel dit uit door via het vergrootglas te zoeken naar vergrendelingsscherm. In dit scherm klik je op instellingen voor schermbeveiliging. Zorg in het volgende scherm dat deze op (Geen) staat.

Draadloze verbindingen en randapparatuur

Wifi en bluetooth uitzetten.

Wifi en bluetooth

Gebruik je even geen internet omdat je bijvoorbeeld de boekhouding aan het bijwerken bent? Schakel dan wifi uit. Zolang wifiingeschakeld is blijft deze op zoek naar netwerken en dit verbruikt behoorlijk wat stroom. Hetzelfde geldt voor bluetooth. Zoek via het vergrootglas links onderin het scherm naar Vliegtuigstand. Schakel de vliegtuigstand in om wifi en bluetooth uit te schakelen. Wil je één van de 2 blijven gebruiken? Schakel dan alleen datgene uit wat je niet nodig hebt.

Randapparatuur ontkoppelen.

Randapparatuur

Met het opladen van je smartphone of het aansluiten van een externe harde schijf verbruikt je laptop stroom. Ontkoppel daarom externe apparaten om stroom te besparen. Laad je smartphone bijvoorbeeld even via het stopcontact op.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 14.267 beoordelingen