The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

Hulp bij het kiezen van een blender

Met een blender meng en pureer je verschillende ingrediënten tot smoothies, milkshakes, cocktails, babyvoeding, sauzen of soep. Op deze pagina leg ik uit wat de verschillen zijn tussen alle typen blenders, en waar ieder type blender geschikt voor is. Zo kies jij gemakkelijk een blender uit die past bij jouw wensen.

In het kort

Vooral geschikt voor Unieke eigenschap
Smoothie to go blender Smoothies voor onderweg Mengbeker dient ook als drinkbeker
Power blender Mixt ook harde ingrediënten tot een egale massa Vermogen van 1200 watt en Tritan mengkan
Vacuum blender Smoothies met behoud van vitaminen, kleur en structuur Blenden zonder lucht en zuurstof
Soepmaker Snel en gemakkelijk verse soepen maken Maakt van rauwe ingrediënten een warme soep
Standaard blender Mixen van zachte ingrediënten Handige, ruime schenkkan

Smoothie to go blender

Gebruik je de blender voornamelijk voor het maken van smoothies en ben je vaak op pad? Dan adviseren we een smoothie to go blender. De mengbeker doet namelijk ook dienst als drinkbeker. Na het mixen draai je simpelweg de deksel op de beker en je gaat de deur uit met jouw verse smoothie. Een smoothie to go blender werkt heel eenvoudig. Je vult de mengbeker met ingrediënten en draait deze op de blender. Door de beker ingedrukt te houden, begint de blender met mixen.

Power blender

power blender

Een power blender heeft ten minste een vermogen van 1200 watt én een tritan mengkan. Dankzij de krachtige motor, mix je hiermee ook harde ingrediënten zoals noten, ingevroren fruit en ijsblokjes. Deze blender is geschikt voor veelvuldig of professioneel gebruik. De stevige tritan mengkan is bestand tegen scheuren en barsten. Hierdoor gaat een power blender wel even mee. Gebruik de hoogste stand om ingrediënten tijdens het mixen ook meteen te verwarmen. Op deze manier maak je een verse pastasaus of soep.

Vacuum blender

Vacuum blender

Maak jij graag gezonde smoothies, met veel vitaminen en een egale structuur? Dan biedt een vacuum blender een goede uitkomst. Hiermee blend je groente en fruit zonder dat er lucht bij het geheel komt. Zo voorkom je dat de ingrediënten gaan oxideren en hierdoor vitaminen en mineralen verliezen. De vacuum blender zuigt eerst alle lucht uit de kan, voordat deze gaat blenden. De ingrediënten rekken hierdoor iets uit. Zo gaat het snijden gemakkelijker en gelijkmatiger. Ook blijft de smoothie langer vers; de kleur en structuur houdt langer aan.

Soepmaker

Soep blender

Gebruik je de blender alleen voor het maken van soepen? Dan adviseren we een soepmaker. Vul de blender met koude ingrediënten en binnen 30 minuten staat er een warme soep klaar. De soepmakers beschikken over een kookelement waardoor de soep tijdens het pureren wordt gekookt. Sommige soepmakers beschikken over een dubbelwandige kan. Hierdoor blijft de soep langer warm blijft wanneer je de kan op tafel zet.

Smart blender

Smart blender

Een smart blender heeft een ingebouwde bluetooth verbinding. Zo bedien je de blender vanaf een afstand met je smartphone. Door de bijbehorende app te downloaden maak je gemakkelijk een keuze uit diverse programma’s, bijvoorbeeld voor het maken van smoothies, pindakaas of spreads. Volg het recept via je smartphone of tablet en voeg zelf de juiste ingrediënten toe. De blender zorgt vervolgens voor het gewenste eindresultaat.

Standaard Blender

Standaard blender

Een standaard blender is geschikt voor wanneer je af en toe een smoothie of dipsausje wilt maken. Standaard blenders beschikken meestal over een grote schenkkan. Deze is gemaakt van kunststof of glas. Hierin maak je grote hoeveelheden tegelijk. Bedenk goed watvoor ingredienten je wilt mixen met jouw blender, want een standaard blender is niet altijd geschikt voor ijscrushen of voor warme ingrediënten.

Een blender als smoothie maker

Met iedere blender mix je zachte en vochthoudende ingrediënten zoals fruit en groente tot een puree. Zo maak je gemakkelijk verse smoothies of milkshakes. Heb jij hier voldoende aan? Dan is een zogenaamde smoothie maker een goede keuze. Gebruik jij je blender dagelijks of wil je er uiteenlopende gerechten mee maken? Dan is het handig om een blender uit te kiezen die geschikt is voor jouw specifieke wensen.

Iris
Artikel van:
Iris Blenderspecialist

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 12.554 beoordelingen