The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Sanne

Welke camera accessoires heb ik nodig op reis?

Hoe ga je goed voorbereid op reis? Met de juiste camera accessoires natuurlijk. Hieronder staan een aantal must-have accessoires op een rijtje. Zo weet je zeker dat je, naast je camera, alles bij je hebt om de mooiste reisfoto's te maken. Dus vink die paklijst af en de voorpret kan beginnen.

Fotograferen met fel zonlicht

Zonnekap

Zonnekap

Als je een reis maakt naar een zonnige bestemming krijg je tijdens het fotograferen veel te maken met fel zonlicht. Er zijn een aantal handige accessoires beschikbaar waarmee je overbelichting voorkomt. Een zonnekap is eigenlijk een soort parasol voor je lens waarmee je het licht tegenhoudt.

Polarisatiefilter

Polarisatiefilter

Een andere manier waarop je overbelichting voorkomt, is het gebruik maken van een polarisatiefilter. Met een polarisatiefilter voorkom je dat reflecties en schitteringen door de zon je beeld verstoren. Daarnaast krijgt je foto een scherper contrast en intensere (tropische) kleuren.

Draagcomfort

Draagriemen

Draagriemen

Kies voor een draagriem om je camera mee rond te dragen. Voor bijna iedere camera is wel een hippe draagriem te koop. Zo laat je de camera over je schouder hangen en pak je hem er gemakkelijk bij als je een foto wilt maken.

Cameratassen

Cameratassen

Neem je een camera met extra lenzen mee? Dan gebruik je een cameratas. Hierin berg je jouw materiaal veilig op. Een bergwandelaar neemt een rugtas mee waar ook andere spullen in passen. De stadsreiziger kiest voor een kleiner model, bijvoorbeeld een schoudertas.

Statieven

Statieven

Tijdens je reis wil je misschien wel een leuke groepsfoto maken waar je zelf ook op staat. Dan neem je een statief mee. Er zijn ook ministatieven beschikbaar die je gemakkelijk overal mee naartoe neemt. Een gorillapod is vanwege zijn gewicht bijzonder geschikt voor op reis. Daarnaast neem je een statief mee als je graag foto's maakt met een langere sluitertijd. Je neemt een monopod mee voor het maken van een vlog tijdens je reis.

Langere tijd fotograferen

Extra accu's

Extra accu

Reizigers die een lange tijd weg zijn van de bewoonde wereld moeten natuurlijk overal op voorbereid zijn. Als je niet onverwachts met een lege camera wilt zitten, is het handig om een extra (opgeladen) accu mee te nemen. Dit is ook handig voor de reisfotografen die hun camera voor langere tijd gebruiken.

Extra geheugenkaarten

Extra geheugenkaart

Daarnaast loop je als reiziger aan tegen de opslagruimte van je geheugenkaart. Een extra geheugenkaart is daarom nooit een overbodige luxe. Zo hoef je je tijdens je reis geen zorgen te maken dat je geheugenkaart vol raakt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen