The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Sanne

Welk type camera heb ik nodig tijdens een verre reis?

Binnenkort vlieg je naar de andere kant van de wereld voor de reis van je leven. Hoe je reist, is bepalend voor het soort bagage dat je meeneemt. Kies je voor compact of ga je voor comfort? Een goede camera mag sowieso niet ontbreken. In dit artikel lees je welke camera het beste bij jouw reis past.

Compactcamera

Compactcamera

Een compactcamera past door zijn kleine formaat gemakkelijk in een overvolle backpack. Zo heb je tijdens je reis altijd een camera bij je zonder dat dit extra bagagegewicht oplevert. Uitgeschakeld zit de lens van de camera weggestopt in de body waardoor de camera beter tegen een stootje kan. Compactcamera's zijn erg geschikt voor de onervaren reisfotograaf vanwege het makkelijk bedienbare systeem. Maar er zijn ook geavanceerde camera's beschikbaar voor de creatievere reisfotograaf. Deze toestellen stel je helemaal naar wens in.

Systeemcamera

Systeemcamera

De systeemcamera is er voor de reiziger die meer uit zijn camera wilt halen maar niet veel ruimte heeft in zijn bagage. Door het ontbreken van een spiegel is een systeemcamera een stuk compacter dan een spiegelreflexcamera. Het toestel biedt ontzettend veel vrijheid door de mogelijkheid tot het verwisselen van de lens. Zo leg je elke unieke omgeving tijdens je reis op een creatieve manier vast. Daarnaast hebben veel systeemcamera's een APS-C sensor waarmee je een groot fotografisch bereik hebt.

Spiegelreflexcamera

Spiegelreflexcamera

Spiegelreflexcamera's zijn het grootst van alle cameratypes. Niet erg geschikt voor op reis zou je denken. Ook voor wie geen complete cameratas mee wilt sjouwen op reis, zijn er compacte en lichtgewicht spiegelreflexcamera's beschikbaar. Deze camera's heb je vaak ook nog eens snel onder de knie. Zo maak je in een handomdraai creatieve reisfoto's. Het voordeel van spiegelreflexcamera's is het grote aanbod in verschillende lenzen. Maar dat is dan weer niet bevorderlijk voor het bagagegewicht.

Action camera

Action camera

Voor de actieve en avontuurlijke reiziger is er de action camera. Dit zijn compacte camera's die echt tegen een stootje kunnen. Hierdoor neem je ze bijvoorbeeld mee tijdens het surfen of het paragliden. Een action camera is vaak waterdicht waardoor je er onderwater foto's mee maakt tijdens het duiken. GoPro is het meest verkochte action cameramerk. Deze camera's staan bekend om de kwaliteitsbeelden en de mogelijkheden. Voor de kleinere portemonnee zijn er ook action camera's beschikbaar met een goede prijskwaliteitsverhouding.

Drone

Drone

Om unieke videobeelden op te nemen tijdens je vakantie, neem je een drone mee. Een drone is een onbemand luchtvoertuig waarmee je opnames maakt vanuit de lucht. Je vliegt boven locaties waar je zelf niet kunt komen. Bovendien heeft je video een ander perspectief dan wanneer je een action camera of camcorder gebruikt. Dankzij de 4K videokwaliteit neem je gedetailleerde video's op. Drones hebben obstakeldetectie om de kans op botsingen te verkleinen. Hierdoor vlieg je er ook als beginnende dronepiloot mee.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 6.834 beoordelingen