The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

Hoe kies je een De'Longhi volautomatisch koffieapparaat?

Twijfelen tussen welke De’Longhi volautomaten je moet kiezen is best lastig, want welke past nou het beste bij jou? Wij helpen jou graag een handje. Hieronder lichten wij de belangrijkste eigenschappen en het verschil tussen alle series toe. Zo raden wij voor de cappuccino fans een De’longhi aan met het LatteCrema systeem. Liever zelf je recept samenstellen? Kies er dan één waarmee je gemakkelijk je koffie aanpast.

De'Longhi volautomatisch koffiezetapparaat kiezen

Delonghi primadonna, dinamica en magnifica

Wij helpen je graag met het kiezen van een De'Longhi koffiemachine die het beste bij jou past. Daarom gaan we in dit artikel dieper in op deze vragen:

  • Drink je vaak cappuccino's en vind je een goede kwaliteit melkschuimlaag belangrijk?
  • Hoeveel koffiespecialiteiten wil jij dagelijks drinken?
  • Welke serie van De'Longhi sluit het beste aan bij jouw wensen?

De'Longhi's met een hoge kwaliteit melkschuim

Latte macchiato uit Delonghi volautomaat

Als je graag cappuccino's drinkt, vind je het waarschijnlijk belangrijk dat de kwaliteit van het melkschuim goed is. Hiermee bedoelen we dat het melkschuim stevig is en dat de melkschuimlaag niet binnen een paar seconden verdwijnt. Om lekker melkschuim te maken, is het belangrijk dat de melk tot de juiste temperatuur verhit wordt. De De'Longhi machines met LatteCrema systeem hebben een dubbel verwarmingssysteem. Hiermee wordt de temperatuur voor het verwarmen van de melk en de koffie apart van elkaar ingesteld, voor het beste eindresultaat.

Verschillende soorten koffiespecialiteiten

Verschillende soorten koffiespecialiteiten

Een De’Longhi volautomatische koffiemachine heeft standaard voorgeprogrammeerde dranken op het display staan. Zo gebruik je de (touch)knoppen of het touchscreen display om koffies te zetten. Houd jij van een uitgebreide variëteit van aromatische recepten? Kies dan vooral voor een De’Longhi met een ruime keuze uit koffiespecialiteiten waarvan jijzelf de sterkte, hoeveelheid en temperatuur aanpast. Zo zet je niet alleen een lungo en een cappuccino, maar ook een flat white en een espresso doppio. Daarbij sla je jouw favoriete recept op in één van de gebruikersprofielen.

De'Longhi series vergelijken

Alle De'Longhi PrimaDonna machines

PrimaDonna serie: topklasse

De PrimaDonna serie zijn de topklasse modellen van De'Longhi, dankzij de robuuste rvs behuizing en de stevige onderdelen die niet zomaar beschadigen. De machines beschikken allemaal over een mooi display waarmee je de apparaten heel gemakkelijk bedient. Sommige apparaten bedien je ook via de app. Zo stel je jouw favoriete recepten samen vanaf de bank. Dankzij het LatteCrema systeem maak je smaakvolle cappuccino's, die met één druk op de knop voor je klaar staan.

Alle De'Longhi Dinamica machines

Dinamica serie: middenklasse

Je haalt een prima volautomaat in huis als je er één uit de Dinamica serie kiest. De Dinamica machines zijn van kunststof en hierdoor wat minder stevig dan die uit de Primadonna serie. De manier van bedienen werkt prettig via de displays. Deze verschillen per model iets van elkaar. Zo wordt je keuze bij sommige alleen in tekst weergegeven, en bij andere ook met afbeeldingen. De machines met melkreservoir beschikken allemaal over het LatteCrema systeem.

Alle De'Longhi Eletta machines

Eletta serie: middenklasse

Deze gebruiksvriendelijke serie begeleidt jou via het tekstdisplay door het keuzemenu, waarbij je met één druk op de knop een cappuccino zet. Je zet een koffiespecialiteit met de juist afgestelde melk- en koffietemperatuur in een mum van tijd, dankzij het dubbele verwarmingssysteem. Sla daarnaast je eigen koffierecepten op door de sterkte, hoeveelheid en temperatuur van jouw koffie aan te passen. Wat deze serie anders maakt dan de andere middenklasse, is dat deze serie een groter bonen- en waterreservoir heeft. De kunststof behuizing maakt de machine minder duurzaam dan een machine roestvrijstaal.

Alle De'Longhi Magnifica machines

Magnifica serie: basisklasse

Het grootste verschil met de andere series van De'Longhi, is dat de Magnifica en de Magnifica S over een stoompijp beschikt. Met dit melksysteem is het minder gemakkelijk om een cappuccino te maken. Het is namelijk lastig om het melkschuim tot de juiste dikte op te schuimen. Daarnaast zitten deze modellen een stuk minder stevig in elkaar. De Magnifica is dan ook een basisklasse model en vooral geschikt voor de liefhebber van gewone koffie en espresso.

Iris
Artikel van:
Iris Koffiemachine specialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen