The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Mascha

Advies over draadloze deurbellen

Bij het maken van een keuze voor een nieuwe deurbel is de verbinding tussen de deurdrukker en ontvanger binnenshuis wellicht een factor. De eerste vraag daarbij is: hoe wil je de deurbel aansluiten? Is dat draadloos, dan zit je hier goed. Je leest hier over hoe een draadloze deurbel werkt en wat de mogelijkheden zijn van dergelijke deurbellen.

1. Hoe werkt een draadloze deurbel?

Draadloze deurbellen sluit je eenvoudig aan. Ze werken op batterijen waardoor je nooit te maken hebt met kabels. Je monteert de beldrukker op de deurpost en plaatst de ontvanger binnenshuis op elke gewenste plek (uiteraard wel binnen het zendbereik van de deurdrukker). Naast dat de beldrukker draadloos werkt, staan de beldrukker en ontvanger ook draadloos met elkaar in verbinding. Hoe de beldrukker en ontvanger draadloos met elkaar communiceren verschilt per deurbel. Er zijn 2 mogelijkheden:

DECT vs. Wifi

DECT

Bij een deurbel met een DECT-verbinding staan de beldrukker en ontvanger digitaal en draadloos met elkaar in verbinding. De beldrukker en ontvanger zijn zo op elkaar afgestemd dat deze precies dezelfde 'taal' spreken. Een DECT-verbinding is beveiligd waardoor je zeker weet dat je niet opeens de deurbel van de buren bij jou thuis af hoort gaan. Daarnaast is het signaal tussen beide elementen 100% storingsvrij en heb je dus nooit te maken met een storing tussen beide elementen.

Wifi

Via een app communiceer je met je bezoeker voor de deur. Aangezien je de app (iOS en Android) op je smartphone of tablet installeert, ontvang je waar je ook bent een melding dat er iemand voor de deur staat. Zorg er wel voor dat je altijd van internet op je smartphone voorzien bent. Daarnaast is het belangrijk dat de router en de deurbel (deurdrukker) niet te ver van elkaar vandaan hangen. Hierdoor heb je altijd een optimaal signaal.

2. Wil je praten met de persoon voor de deur?

Met een draadloze deurbel met terugspreekfunctie sta je je bezoeker voor de deur direct te woord. Dit zorgt voor extra veiligheid. Je weet namelijk voordat je je deur opent al wie er voor de deur staat. Een deurbel met terugspreekfunctie bestaat altijd uit 2 elementen: een deurdrukker en een ontvanger. Dit type deurbel is ook wel beter bekend als een intercom. Daarnaast zijn er ook de slimme varianten. Deze hebben een ingebouwde speaker waardoor je via je smartphone op locatie ook direct in verbinding staat met degene voor de deur.

3. Wil je de persoon aan de deur zien?

Een draadloze deurbel met een ingebouwde camera zorgt voor extra veiligheid. Via de ontvanger, wat een smartphone of draagbare ontvanger kan zijn, zie je precies wie er voor de deur staat. Vervolgens sta je degene via de terugspreekfunctie direct te woord. Vooral voor ouderen of kinderen is het extra veilig om voorafgaand te zien wie er voor de deur staat. Hierdoor traceer je namelijk gelijk ongewenst bezoek en doe je alleen de deur open voor mensen die je binnen wilt laten.

4. Hoe installeer je een draadloze deurbel?

Deurbel

De draadloze deurbel installeer je eenvoudig. Plaats een batterij in de deurdrukker. Plaats vervolgens dubbelzijdige tape aan de achterzijde van de deurbel en plaats hem op je deurpost. Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om hem vast te schroeven. Voor welke optie je kiest, ligt geheel aan je eigen voorkeur.

(Draagbare) ontvangers

Er zijn verschillende soorten ontvangers. Zo zijn er ontvangers die werken op netstroom en draagbare ontvangers die je overal mee naartoe neemt. De ontvangers op netstroom steek je in het stopcontact. De draagbare ontvangers werken op batterijen en neem je binnenshuis overal mee naartoe.

Extra ontvangers

Veel deurbellen breid je uit met extra ontvangers. Het voordeel van meerdere ontvangers in huis, is dat je de deurbel overal hoort. Zo plaats je op mooie zomerdagen 1 ontvanger in de woonkamer en 1 ontvanger in de tuin.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 12.567 beoordelingen