The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lucas

Hoe kies je de beste draadloze koptelefoon?

Wanneer je een draadloze koptelefoon zoekt, zijn er meerdere dingen waar je rekening mee moet houden. Een draadloze koptelefoon werkt via bluetooth, en bluetooth heeft meerdere versies en profielen. Waar je verder allemaal precies op moet letten bij het aanschaffen van een draadloze koptelefoon, leggen we je uit in dit artikel.

Draadloze koptelefoon kiezen

Draadloze koptelefoon

Er zijn veel verschillende draadloze koptelefoons. Om de juiste te kiezen, vraag je jezelf het volgende af:

  • Wil je zo min mogelijk problemen met de verbinding?
  • Luister je langdurig naar muziek?
  • Wil je een hogere geluidskwaliteit?
  • Wil je sneller verbonden zijn?
  • Wil je snel schakelen tussen apparaten?

Wil je geen verbindingsproblemen?

Draadloos

In de loop der jaren is de functionaliteit van bluetooth flink verbeterd. Zo zijn er verschillende versies op de markt gebracht met steeds meer voordelen. Hoe hoger de versie, hoe sneller, hoe energiezuiniger en hoe stabieler de verbinding is. Op dit moment is bluetooth 5.0 de nieuwste versie. Wanneer je dus minder problemen met de verbinding wil hebben, is een hogere bluetooth versie belangrijk om naar te kijken. Wanneer je de voordelen van een hogere bluetooth versie wil ervaren, dient het afspeelapparaat over dezelfde of hogere bluetooth versie te beschikken.

Luister je veel naar muziek?

Lange batterijduur

Een hogere bluetooth versie zorgt er dus ook voor dat je langer naar muziek luistert. Een koptelefoon met bluetooth 5.0 zal zuiniger omgaan met de accu dan een koptelefoon met bluetooth 4.0. Daarnaast is het bij een draadloze koptelefoon heel belangrijk om naar de batterijduur te kijken. Hoe minder vaak je een koptelefoon moet opladen, hoe fijner.

Wil je een hogere geluidskwaliteit?

Hoge geluidskwaliteit

Naast bluetooth versies, is het ook belangrijk om naar bluetooth profielen te kijken. Een koptelefoon heeft standaard het profiel A2DP, dit profiel zorgt voor het doorsturen van een stereogeluid. Welke profielen een bluetooth koptelefoon allemaal heeft is niet per se van belang. Een profiel dat wél van belang is, is bluetooth aptX. Dit profiel zorgt ervoor dat je draadloos audio luistert in hoge kwaliteit. Het eerder genoemde standaard profiel A2DP kan niet tippen aan aptX. Wanneer je dus een draadloze koptelefoon zoekt met een hogere geluidskwaliteit, is het handig om naar het profiel aptX te kijken.

Wil je sneller verbonden zijn met je smartphone?

NFC logo

Het kan soms even duren voordat je een koptelefoon koppelt aan je smartphone. Wil je dat de 2 apparaten extra snel verbinding maken met elkaar? Kijk dan voor een exemplaar met NFC. Via NFC zet je extra snel een verbinding op door het NFC punt van je koptelefoon tegen het NFC punt van je smartphone te houden.

Wil je snel schakelen tussen 2 apparaten?

Multipoint pairing

Wanneer je een draadloze koptelefoon aan meerdere apparaten wil koppelen, biedt de functie multipoint pairing uitkomst. Deze functie zorgt ervoor dat jij met 2 of meerdere afspeelapparaten tegelijk bent verbonden. Zo schakel je pijlsnel over van de muziek op je laptop, naar de inkomende oproep op je telefoon.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 11.690 beoordelingen