The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Bob

Hoe kies ik de juiste draadloze oplader voor mijn iPhone?

Wil je je iPhone Xs Max of iPhone X draadloos opladen, maar weet je niet welke draadloze oplader je daarvoor nodig hebt? Hier leg ik uit welke oplader je nodig hebt en welke draadloze laders het snelst zijn. Ook vind je hier welke smartphones van Apple draadloos opladen ondersteunen en wat het beste alternatief voor de Apple AirPower is.

Draadloze oplader voor iPhone kiezen

Draadloze opladers voor je iPhone lijken qua uiterlijk veel op elkaar. Toch zijn er grote verschillen. Vraag jezelf daarom het volgende af in je zoektocht naar een draadloze oplader voor je iPhone:

  • Hoe weet ik of mijn iPhone draadloos opladen ondersteunt?
  • Welke draadloze opladers zijn geschikt voor iPhone?
  • Met welke draadloze oplader laad ik Apple iPhone het snelst op?
  • Kan ik met dezelfde lader ook Apple Watch en Apple AirPods opladen?

Hoe weet ik of mijn iPhone draadloos opladen ondersteunt?

Apple iPhone draadloos opladen

Apple introduceerde draadloos opladen met Apple iPhone 8. Ik kan dus alle modellen vanaf de iPhone 8 draadloos opladen. Het gaat dan om iPhone 8 en 8 Plus, iPhone X, iPhone Xr, iPhone Xs en iPhone Xs Max. Ook iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max en iPhone SE (2de generatie) laad ik op met een draadloze oplader.

Welke draadloze opladers zijn geschikt voor iPhone?

Apple iPhone draadloos opladen

Mijn iPhone draadloos opladen doe ik veilig en zonder problemen met elke draadloze oplader. Er zijn geen speciale opladers voor nieuwere toestellen. Voor een iPhone Xs Max of een iPhone 8 draadloos opladen gebruik ik dus dezelfde oplader. Mijn telefoon laadt op z'n minst met standaardsnelheid op, net zo snel als met een goedkope bedrade oplader.

Met welke draadloze oplader laad ik Apple iPhone het snelst op?

Apple iPhone draadloos opladen

Voor het snel draadloos opladen van mijn iPhone heb ik wel een specifieke oplader nodig. Vrijwel elk smartphonemerk heeft namelijk een eigen vorm van draadloos snelladen. Zo'n vorm van snelladen noemen we een laadprofiel. Draadloos snelladen werkt alleen als zowel de lader als de telefoon hetzelfde laadprofiel hebben. Ik kies dus niet de lader met het hoogste vermogen, maar een lader die snel draadloos opladen voor Apple ondersteunt. Dat hoge vermogen levert namelijk niks extra's op als het juiste laadprofiel ontbreekt.

Kan ik met dezelfde lader ook Apple Watch en Apple AirPods opladen?

meerdere Apple iPhones en Apple Watch draadloos opladen

Apple wilde aanvankelijk een eigen draadloze oplader voor zowel Apple iPhone, Apple Watch als Apple AirPods uitbrengen. Deze AirPower komt er (voorlopig) niet. Andere fabrikanten hebben wel draadloze opladers waarmee ik al mijn apparaten van Apple draadloos oplaad. Mijn Apple AirPods draadloos opladen doe ik met dezelfde soort lader als voor mijn iPhone. Voor Apple Watch moet de lader wel een aparte houder hebben. Die houdt mijn Watch met een magneet op de juiste plek tijdens het opladen.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 14.222 beoordelingen