The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Maarten

Apple iPhone SE in gebruik

Wijlen Steve Jobs riep ooit: "niemand gaat grote telefoons kopen". Volgens de toenmalige CEO van Apple was een schermformaat van 3,5 inch ideaal voor een smartphone. Toch groeide het scherm van 4 inch in 2012 naar minimaal 4,7 inch in 2014. Maar een roep om een nieuwe 4 inch iPhone bleef. Dus introduceerde Apple in maart van dit jaar iPhone SE.

Apple iPhone SE 32GB Space Gray

  • 32 GB opslagcapaciteit
  • 4 inch Retina scherm
  • iOS 11
299,-
tijdelijk uitverkocht
  • Dankzij het compacte formaat ligt het toestel prettig in de hand.
  • Met de 12 megapixel camera maak je haarscherpe foto's.
  • De A9 processor is krachtig en energiezuinig waardoor de accu het lang volhoudt.
  • De 1,2 megapixel selfie camera maakt minder scherpe foto's dan andere toestellen uit deze prijsklasse.

Uit de doos

iPhone SE kleuren

Iedereen die wel eens iPhone 5 of iPhone 5s in zijn handen heeft gehad weet daarmee hoe iPhone SE aanvoelt. Deze heeft namelijk exact hetzelfde design. Dankzij zijn compacte formaat ligt het toestel prettig in mijn hand. En misschien wel het belangrijkste, ik bedien hem eenvoudig met 1 hand. IPhone SE is wat hoekiger dan iPhone 6 waardoor ik het toestel beter vasthoud. Apple iPhone SE verdient misschien niet de originaliteitsprijs, wel is het een vertrouwd en beproefd design.

Specificaties uitgelicht

Apple heeft de hardware van 6s gestopt in een iPhone met het design van iPhone 5s. Op enkele dingen na: iPhone SE geen 3D Touch. Wel heeft Apple iPhone SE dezelfde 1,2 megapixel selfiecamera als iPhone 5s. De camera aan de achterkant is dezelfde als die van iPhone 6s: 12 megapixels. Ook de A9 processor van 6s is in de SE geplaatst. IPhone SE is een krachtpatser van formaat. Maar wel een formaat dat ik eenvoudig met één hand bedien.

Design Apple iPhone SE

iPhone SE design

Voor moderne standaarden vind ik Apple iPhone SE klein. Wel vind ik deze telefoon veel prettiger in gebruik dan een grotere versie. Ik heb niet de hele tijd het gevoel dat het toestel uit mijn handen glijdt. Ook kan ik met mijn duim alle hoeken van het scherm bereiken zonder de positie van mijn hand te moeten aanpassen. Ook prettig: in mijn soms redelijk strakke broek voel ik iPhone SE nauwelijks zitten. Kortom, ik heb weinig tot niks aan te merken op het design.

Camera Apple iPhone SE

iPhone SE camera

Apple iPhone SE heeft een 12 megapixel camera waarmee ik prima plaatjes schiet. Foto's zijn waarheidsgetrouw en gedetailleerd. De interface vind ik gebruiksvriendelijk. Hoewel de camera van de iPhone SE de beste iPhone camera tot nu toe is, blijft hij wel achter bij sommige Android-concurrenten, die bijvoorbeeld al een dubbele camera hebben. Van de selfiecamera word ik niet bijzonder enthousiast. Deze heeft een resolutie van 1,3 megapixel. Wat mij betreft kan dat in deze tijd echt niet meer.

Conclusie

Apple iPhone SE is een persoonlijk favoriet. Ik moest even wennen aan het kleinere scherm. Maar het feit dat ik dit toestel eenvoudig met één hand bedien en dat hij probleemloos in al mijn broeken past, compenseert ruimschoots voor het verlies aan schermoppervlak. Ook ben ik erg blij met de goede camera die ik met iPhone SE op zak heb. Ik vind het toestel erg prettig in gebruik en de punten waar ik op inlever zijn voor mij minimaal.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 12.562 beoordelingen