The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Bas

Specialisten review van de Logitech G305

Met de G305 van Logitech gaan draadloze muizen de competitieve kant op. Vroeger waren draadloze muizen uit den boze voor gamers, met name vanwege de vertraging en slechte batterijduur. Maar dit zijn precies de kwaliteiten waarmee Logitech G de G305 profileert. Weet de Logitech G305 te meten met bedrade gaming muizen in competitieve games? Ik probeer het voor je uit.

G305 Gaming Muis

Lightspeed wireless verbinding | 200 - 12.000 dpi | Optische Hero sensor
54,99
op voorraad
  • Uitstekende batterijduur
  • Geen vertraging in de performance modus
  • Geen poespas
  • Performance modus moet via de software worden ingeschakeld

Ontwerp

Ontwerp G305

Het eerste wat opvalt is het ontwerp en de vorm. Deze ben ik al gewend van de G Pro en de G102. Deze keer missen we de accenten en de verlichting, wat de muis een beetje kaal maakt. Toch ben ik blij dat de 'g4m3r' ontwerpen een beetje achter ons liggen en het ontbreken van de verlichting doet de batterijduur van ten goede. Het enige echte minpunt is dat ik, persoonlijk, de muis net wat te glad vind.

Gewicht

G305 in de hand

Voor snelle bewegingen is een lichte muis van belang. Met de meegeleverde batterij weegt de muis ongeveer 89 gram. Iets zwaarder dan de bedrade versie dus, maar niets waar ik last van heb. Toch is het mogelijk om hem nog lichter te maken, door bijvoorbeeld met een lichtere Lithium batterij te spelen. De balans van de muis ligt, dankzij de batterij, in het midden van de muis. Prima.

Batterijduur

Claw Grip

Bij de G305 beschik je via de Logitech G software over 2 standen: standaard en performance. Gewoon aan het youtuben? In de standaard modus gaat hij maandenlang mee, maar is de mouse lag wel voelbaar. Speel je dus Counter Strike, dan ga ik voor de performance modus. Performance modus zou 250 uur meegaan. Echter, in de twee weken dat ik de muis heb geprobeerd heb ik nog geen batterij hoeven verwisselen. De modus instellen verloopt via de Logitech Software.

Sensor

Sensor in beeld

Activeer je de performance modus van de Hero sensor, dan valt de eerdergenoemde vertraging weg. De muis reageert onmiddellijk en is pixelprecies. Sommige echte puriteinen geloven het vast niet zonder het zelf te proberen, maar de G305 voelt even responsief en precies als zijn bedrade neefjes. Ik gebruik de G305 gerust voor competitive mode in Counter Strike of bij de snelle gameplay van een game als Quake Champions. Met de Hero sensor tekent Logitech een toekomst vol draadloze gaming muizen.

Conclusie

Licht, precies en een lange batterijduur; Logitech G combineert alles wat je zoekt in een competitieve shootermuis met een schappelijke prijs. Door een beetje met het type batterij te spelen is het zelfs mogelijk om de muis nog lichter te maken. De batterijduur is uitstekend en zelfs dan is een batterij snel te vervangen. Zoek je als shooter gamer een muis voor kleine/medium handen of heb je een voorkeur voor claw grip? Dan is de G305 de muis voor jou.


© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 8.493 beoordelingen