The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Manon

5 veel voorkomende foutmeldingen op je Nikon spiegelreflexcamera

Niets is zo vervelend als een foutmelding die je niets zegt. Gelukkig kun je deze meldingen zelf verhelpen. In dit onderstaande artikel krijg je oplossingen voor de 5 meest voorkomende foutmeldingen.

Fout 1: ERR foutmelding

Als je "ERR" op het LCD scherm ziet, dan zijn er drie mogelijke oplossingen die je kunt toepassen.

  • Je hebt de ontspanknop niet goed ingedrukt. Haal even diep adem en druk hem nog eens in.
  • Je hebt de belichting bewust handmatig aangepast. Pas je instellingen aan of gebruik de automatische stand om je foto te maken.
  • Je hebt de camera net aangezet en je krijgt de ERR melding. Er is dan iets fout gegaan met het opstarten. Haal je accu en de geheugenkaart uit de camera. Stop ze na 15 minuten weer terug.

Fout 2: F-foutmelding

Deze melding wijst op een communicatieprobleem tussen je lens en de body. Om het op te lossen moet je het volgende doen. Zet je camera uit en ontkoppel je lens. Draai je lens er goed op en zet je camera weer aan.

Fout 3: FEE-foutmelding

De FEE foutmelding geeft aan dat je het diafragma handmatig hebt ingesteld en dat de camera met deze instelling geen foto kan maken. Pas je instelling aan of zet de camera in de automatische stand om toch de foto te kunnen maken.

Fout 4: No Memory Card Error foutmelding

Deze melding kan drie oorzaken hebben.

  • De SD kaart die je wilt gebruiken is niet geschikt voor deze camera. Probeer een ander type SD kaart.
  • De SD kaart is vol. Zet de foto's van je kaart over op je computer zodat je kaart weer leeg is.
  • De SD kaart moet geformatteerd worden. Als je de kaart formatteert verwijder je definitief alle foto's en films die erop staan. Zet je bestanden dus eerst op de computer.

Fout 5: Record Movie foutmelding

Deze melding heeft in bijna alle gevallen te maken met de geheugenkaart. De kaart die je gebruikt is niet snel genoeg. Voor het filmen met je camera is een klasse 10 SD kaart nodig.© 1999 - 2021 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen