The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Uitleg van camera specificaties

Een camera kan ontzettend veel en heeft dan ook allerlei specificaties. Behalve dat het veel specificaties zijn, zijn deze specificaties soms ook best complex. Daarom vertellen we je graag wat ze inhouden en wat je eraan hebt.

Algemeen

Camera instellingen

Je hebt een camera en door de ISO, de sluitertijd en het diafragma handmatig in te stellen, krijg je jouw onderwerpen op de foto zoals je zelf wil. Wat deze instellingen precies inhouden en hoe ze samen werken in de belichtingsdriehoek, lees je in dit artikel.

Sluitertijd

Sluitertijd camera

Bij het instellen van de sluitertijd bepaal je hoelang het binnenkomende licht op de camerasensor valt. Dit is bepalend voor de belichting van je foto's.

Diafragma

Diafragma camera

Het diafragma is de lensopening en bepaalt hoeveel licht er op de sensor van je camera valt. Lees meer over hoe het diafragma werkt en wat het doet met je foto's.

ISO waarden

Camera ISO waarden

ISO waarden zijn de waarden die de lichtgevoeligheid van de sensor in je camera bepalen. Lees hier alles over ISO waarden en hoe je ze kunt gebruiken.

Connectiviteit

Camera connectiviteit

Jouw camera kun je met behulp van wifi, bluetooth of NFC eenvoudig verbinden met andere smart devices. Daarnaast heeft de leverancier software beschikbaar om de connectiviteit van de camera nog meer te verhogen.

Witbalans

Witbalans

Het licht waarin je fotografeert, heeft niet altijd dezelfde kleur. Soms heeft je foto een blauwe of oranje gloed. Dit heeft te maken met de witbalans van je foto. Lees hier alles over witbalans.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 12.525 beoordelingen