The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jonna

3 tips om je gps signaal te verbeteren

Je sporthorloge maakt gebruik van gps om je snelheid, afgelegde afstand en route te bepalen. Als je sporthorloge problemen heeft met het maken van gps verbinding kan dit verschillende oorzaken hebben. In dit artikel geef ik je 3 tips om de verbinding te optimaliseren.

Blijf stil staan terwijl je horloge verbinding zoekt

GPS is de afkorting voor Global Positioning System. De naam zegt eigenlijk al wat het is, namelijk een systeem rond de aarde om je locatie te bepalen. De satellieten sturen een signaal naar je horloge. Op basis hiervan berekent je horloge je afstand, snelheid en afgelegde route. Wanneer je al aan het hardlopen of fietsen bent terwijl je horloge nog gps verbinding zoekt, dan kan het zijn dat hij geen satellieten vindt. Het is daarom belangrijk om voordat je je training start stil te blijven staan.

Vermijd hoge gebouwen

De gps ontvanger bevindt zich in het horloge. Tijdens het vinden van gps verbinding helpt het om het horloge omhoog te richten. Daarnaast is het van belang dat je buiten staat, bij voorkeur in een open gebied zonder hoge gebouwen of bomen dichtbij.

Software updaten

Als laatste kan het zijn dat de software van het horloge verouderd is. Zorg er daarom altijd voor dat je sporthorloge helemaal up to date is. Via het bijbehorende online platform van je horloge vind je altijd de laatste update. Vaak wordt je horloge automatische geüpdated wanneer je hem aansluit op je computer.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.563 beoordelingen