The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jan

Hoe activeer je 100 gigabyte gratis Google One opslag op je Chromebook?

Nieuwe Chromebooks komen met 1 jaar gratis 100 gigabyte online opslagruimte op Google One. Dit is handig omdat veel Chromebooks beperkte interne opslagruimte hebben voor foto's, video's en documenten. Deze gratis online opslagruimte is niet direct na het opstarten van je nieuwe Chromebook beschikbaar. In 5 stappen leg ik je uit hoe je deze Google One opslag activeert, zodat jij al je foto's en bestanden online opslaat. Deze stappen werken alleen op een nieuwe Chromebook.

Activeren van je gratis 100 gigabyte Google One opslag

  • Ga naar de actie website
  • Accepteer de algemene voorwaarden en voltooi het proces

Stap 1: surf naar de actie website

Het icoon van de Chrome browser op een Chromebook

Zorg ervoor dat je een Google account zonder actief Google One abonnement gebruikt. Open de Chrome browser op je nieuwe Chromebook en surf naar: https://www.google.com/intl/nl_nl/chromebook/perks/.

Stap 2: actie inwisselen

Actie pagina Chromebook 100 gigabyte opslag Google Drive

Zoek op de actiepagina naar een banner met het Google One logo. Klik op de knop 'Voordeel benutten' onder de uitleg van de actie.

Stap 3: algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden 100 gigabyte opslagruimte Chromebook

Nadat je op 'Inwisselen' hebt geklikt, verschijnt er een pop-up met algemene voorwaarden. Lees deze voorwaarden goed door en klik op de blauwe knop 'Doorgaan' onder de tekst.

Stap 4: controle

Controle 100 gigabyte Google Drive opslagruimte Chromebook

Er verschijnt nu een nieuwe pop-up. Google wil controleren of je Chromebook in aanmerking komt voor de actie. Druk op de blauwe knop 'Toestaan' om deze controle te starten.

Stap 5: geslaagd

Google Drive opslag op een Chromebook

Na de controle krijg je te zien of je Chromebook in aanmerking komt of niet. Wanneer je de melding 'Geslaagd' krijgt, ga je direct aan de slag met het opslaan van al je bestanden en foto's op de 100 gigabyte Google One drive. Lukt het niet? Dan kom je mogelijk niet in aanmerking voor de actie omdat je al een actief abonnement hebt.© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen