The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Uhro

Hoe beveilig je smart home apparaten?

Met een smart home bedien je altijd en overal je apparaten. Deze slimme apparaten zijn daardoor wel altijd verbonden met internet. Dat kan een risico zijn. Smart apparaten zijn immers ook gevoelig voor hackers en virussen. In dit artikel geven we je 4 tips waarmee jij jouw slimme apparaten beveiligt.

Tip 1: een goed wachtwoord

Wachtwoord instellen

Dit lijkt misschien een inkoppertje, maar een sterk wachtwoord blijft belangrijk. Zo'n wachtwoord is niet alleen moeilijk te raden, maar ook slecht te kraken door hackers. We raden je aan om een lang en willekeurig wachtwoord te gebruiken. Bovendien kun je beter niet overal hetzelfde wachtwoord gebruiken. Als je wachtwoord op één plek wordt gestolen, kunnen hackers het zo niet overal gebruiken. Moeite met het onthouden van moeilijke wachtwoorden? Gebruik dan een wachtwoordmanager.

Tip 2: installeer alle updates

Updates installeren

Alle smart home apparaten zijn eigenlijk kleine computers. Dat betekent dat er ook updates voor uitkomen. Bijvoorbeeld om beveiligingsproblemen op te lossen. Het is belangrijk dat je de laatste updates daarom altijd installeert. Zo kunnen hackers en virussen geen misbruik maken van jouw slimme toestellen. Hoe die updates geïnstalleerd worden, verschilt per apparaat. Vaak gaat het automatisch, soms moet het via de app. In het laatste geval vind je dit in het hoofdmenu onder 'instellingen' of 'updates'.

Tip 3: beveilig ook je pc

Beveilig je pc

Is een smart home apparaat onverhoopt toch besmet geraakt met een virus? Dan is er een kans dat via dit apparaat ook je computer wordt aangevallen. Daarom is het belangrijk om ook je pc goed te beveiligen. Je doet dit met een virusscanner en firewall. Daarnaast zorg je ervoor dat altijd de laatste updates geïnstalleerd zijn.

Tip 4: beveilig je hele netwerk

Beveilig je hele netwerk

Voorkomen is beter dan genezen. Met een router met ingebouwde virusscanner bescherm je direct je hele netwerk. Deze security routers zorgen er op die manier voor dat ál je apparaten veilig zijn. Virussen of hackers komen je huis dan niet meer binnen. Een extra zekerheid, die geldt voor zowel je smart home apparaten als computers en smartphones. Natuurlijk bereik je de beste resultaten door álle tips uit dit artikel toe te passen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen