The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Julie

Hoe installeer je een mobiele airco?

Een mobiele airco geeft verkoeling tijdens een warme zomerdag, maar met een onjuiste installatie kan de mobiele airco zijn werk niet goed doen. In dit artikel vertellen we je in 5 stappen hoe je een mobiele airco installeert, zodat hij de ruimte optimaal koelt.

Mobiele airco installeren in 5 stappen

Luchtafvoerslang mobiele airco

Zowel voor als tijdens de installatie van een mobiele airco, moet je met een aantal zaken rekening houden. We hebben de installatie van de airco ingedeeld in 5 stappen.

Stap 1. Zet de airco dicht bij een raam of een buitendeur.

Stap 2. Zorg ervoor dat je een stopcontact in de buurt hebt.

Stap 3. Houd de luchtafvoerslang zo recht mogelijk.

Stap 4. Let op de omgeving van de airco.

Stap 5. Gebruik een raamafdichtingskit.

Stap 1: zet de airco dicht bij en raam of een buitendeur

Open raam

Een mobiele airco moet de warme lucht via de luchtafvoerslang afvoeren naar buiten. Zet de airco daarom altijd in de buurt van een raam dat open kan of een buitendeur.

Stap 2: zorg ervoor dat je een stopcontact in de buurt hebt

Stekker en stopcontact

Gebruik geen verlengsnoer om de elektriciteitskabel van een mobiele airco te verlengen. Dit kan gevaren opleveren. Let daarom goed op de lengte van de kabel en kijk of je met deze lengte het stopcontact haalt.

Stap 3: houd de luchtafvoerslang zo recht mogelijk

Luchtafvoerslang zo recht mogelijk

Houd de luchtafvoerslang zo horizontaal mogelijk. Hoe verticaler de slang, hoe minder krachtig de airco wordt. Heb je een hoog raam? Dan is een mobiele airco misschien niet de beste optie om jouw ruimte te koelen. Een split airco is dan misschien een beter idee.

Stap 4: let op de omgeving van de airco

Gordijnen dicht in een kamer

Kijk voordat je de airco aanzet of de gordijnen dicht zijn en of overbodige elektrische apparaten uitstaan, zoals een televisie of radio die je niet gebruikt. Zo weet je zeker dat de mobiele airco niets in de weg staat om je kamer te koelen.

Stap 5: gebruik een raamafdichtingskit

Raamafdichting

Gebruik een raamafdichtingskit om te voorkomen dat de warme lucht van buiten naar binnen komt. Deze raamafdichting dekt de kieren van het raam af. Er zit vaak een standaard raamafdichting bij de airco, maar deze is misschien niet voor jouw type raam geschikt. Check daarom welk soort raamafdichting meegeleverd wordt.

Wat moet je niet doen?

Een aantal dingen moet je niet doen, in verband met de veiligheid of omdat je daarmee de werking van de airco vermindert. Om te beginnen is iedere airco anders. Lees daarom voor gebruik goed de handleiding door wat je wel of niet moet doen. Verleng daarnaast de afvoerslang niet en voer de afvoerslang nooit af naar een andere kamer of de gang, maar altijd naar buiten.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen