The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Jorn

Hoe installeer je een Telenet TV-box of Digicorder?

Kijk je tv met een Telenet abonnement en heb je net een nieuwe televisie? Of heb je juist net een Telenet abonnement aangeschaft? Dan is het tijd om je Telenet tv ontvanger te installeren. De Telenet TV-box en de Telenet Digicorder zetten het tv signaal uit je hoofdaansluiting om in zenders die je tv kan laten zien. Met deze 7 stappen helpen wij je deze decoders snel en gemakkelijk aan te sluiten.

De Telenet tv ontvanger installeren in 7 stappen

De Telenet tv box of digicorder aansluiten

Zorg dat je het kastje, de hdmi kabel, de coax kabel en de stroomkabel paraat hebt.

Stap 1: sluit je coax kabel aan op de hoofdaansluiting

Stap 2: sluit je coax kabel aan op de Telenet tv ontvanger

Stap 3: verbind de ontvanger met de tv

Stap 4: sluit een ethernetkabel aan op de ontvanger (optioneel)

Stap 5: voorzie de ontvanger van stroom

Stap 6: selecteer de juiste bron op de tv

Stap 7: controleer of je zenders ontvangt

Stap 1: sluit je coax kabel aan op de hoofdaansluiting

Coax kabel aansluiten op hoofdaansluiting

Sluit het vrouwelijke uiteinde van de coax kabel aan op de hoofdaansluiting. Zit de hoofdaansluiting niet vlak bij je tv en heb je een lange kabel nodig? Zorg ervoor dat de kabel niet langer is dan 10 meter, want dan kan het tv signaal kwaliteit verliezen. Heb je een wandcontactdoos met één aansluiting en is die aansluiting al bezet? Schaf dan een splitter aan.

Stap 2: sluit je coax kabel aan op de Telenet tv ontvanger

Coax kabel aansluiten op telenet tv box of digicorder

Vervolgens sluit je het mannelijke uiteinde van de coax kabel aan op de Telenet ontvanger. De aansluiting zit bij de meeste ontvangeren aan de linkerkant van de achterzijde van het kastje. Boven deze ingang staat meestal Coax in.

Stap 3: verbind de ontvanger met de tv

De telenet tv box of digicorder aansluiten op de hdmi ingang van de tv

Verbind nu de ontvanger met de tv via de hdmi kabel. De hdmi ingang op de ontvanger vind je simpelweg onder de tekst HDMI. Sluit één uiteinde van de kabel hierop aan. Het andere uiteinde van de kabel stop je in één van de hdmi ingangen van je televisie.

Stap 4: sluit een ethernetkabel aan op de ontvanger (optioneel)

UTP kabel aansluiten op telenet tv box of digicorder

Sluit een ethernetkabel aan op de ontvanger wanneer je de Telenet TV-box of Digicorder bedraad wilt verbinden met internet. Wil je de ontvanger liever draadloos verbinden? Dit kan via de tv na de installatie. Je levert dan wel in op snelheid en kwaliteit van de internetfuncties van de Telenet tv ontvanger.

Stap 5: voorzie de ontvanger van stroom

Telenet tv ontvanger aansluiten op het stroomnet

Gebruik de meegeleverde stroomkabel om de ontvanger van stroom te voorzien. De aansluiting voor netstroom op de ontvanger vind je meestal aan de rechterkant van de achterzijde. Deze is aangegeven met Power en heeft een ronde vorm. Steek de stekker in het stopcontact.

Stap 6: selecteer de juiste bron op je tv

De juiste bron voor telenet tv ontvanger selecteren

Zet de ontvanger en de televisie aan. Selecteer via de afstandsbediening van je tv de juiste bron. Dit doe je via de Source knop. Deze heeft vaak een icoon van een scherm met een pijl die naar rechts wijst en wordt meestal aangegeven met de tekst Source of Input. Kies hier voor de juiste hdmi ingang van je televisie. Kijk in welke hdmi aansluiting van je tv de kabel zit. Het nummer van de hdmi ingang vind je aangegeven bij deze aansluiting op je tv.

Stap 7: controleer of je zenders ontvangt

Zenders ontvangen met de Telenet tv box of digicorder

Wanneer je de juiste bron selecteert, krijg je meestal meteen een zender te zien. Vervolgens controleer je of je ook alle andere zenders van je abonnement ontvangt. Lukt het om verder te zappen en zie je alle zenders? Mooi! Dan kun je nu rustig achterover leunen en tv kijken. Zie je een zwart scherm, mis je nog zenders of is het beeld van lage kwaliteit? Neem dan contact op met Telenet of klik hieronder voor tips om je probleem te verhelpen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen