The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Chiara

Wat moet je doen als je droogkast kortsluiting veroorzaakt?

Zorgt je droogkast voor kortsluiting wanneer je 'm aanzet? Dat is erg vervelend. Een mogelijke oorzaak is een kapot stopcontact of een overbelaste elektriciteitsgroep. Zet de machine direct uit wanneer de kortsluiting ontstaat. In dit artikel lees je wat je doet om het op te lossen.

Kortsluiting oplossen

Kortsluiting droogkast

Wanneer je wasdroger kortsluiting veroorzaakt, let je op de volgende dingen:

  • Tip 1: sluit de automaat niet op dezelfde groep aan als de wasmachine
  • Tip 2: controleer het stopcontact

Tip 1: sluit de automaat niet op dezelfde groep aan als de wasmachine

Kortsluiting meterkast

Is de wasdroger op hetzelfde stopcontact aangesloten als de wasmachine? Dan is het mogelijk dat de elektriciteitsgroep overbelast raakt. Ieder apparaat heeft een bepaalde aansluitwaarde. Wanneer je beide automaten op dezelfde stroomgroep aansluit, is de aansluitwaarde misschien groter dan het vermogen van de stroomgroep in de meterkast. In dit geval valt de stroom uit of veroorzaak je kortsluiting. Je lost dit op door één van de apparaten op een andere stroomgroep aan te sluiten.

Tip 2: controleer het stopcontact

Stopcontact

Het is ook mogelijk dat het probleem in het stopcontact zelf zit. Zet de wasdroger bij kortsluiting uit en haal de stekker uit het stopcontact. Mogelijk is het stopcontact zelf kapot en zit het probleem in de bedrading. Bel in dit geval een elektricien om naar het probleem te kijken, zodat je zeker weet dat het veilig gebeurt. Is de wasdroger aangesloten met een verlengsnoer? Dan is dat mogelijk het probleem. Sluit de automaat altijd direct aan op een geaard stopcontact, zodat je kortsluiting voorkomt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen