The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Kasper

Windows herstellen vanaf een systeemherstelpunt

Wanneer jouw pc niet goed werkt en je onlangs een app hebt geïnstalleerd, is het handig terug te keren naar een systeemherstelpunt van een eerdere datum. Zo werkt de computer weer naar behoren. Hoe je een pc herstelt vanaf een systeemherstelpunt, lees je op deze pagina.

Systeemherstel starten

Systeemherstel op een Windows 10 laptop.

Om naar een herstelpunt te navigeren, begin je bij de startknop links onderaan en zoek je op ‘configuratiescherm’. Vervolgens ga je naar ‘herstel’ en ‘systeemherstel starten’. Je krijgt nu een lijst te zien met onlangs geïnstalleerde apps en updates. Selecteer hier de meest recente en kies voor ‘zoeken naar programma’s die worden beïnvloed’. Heb je de juiste updates en of apps gekozen om te verwijderen, kies dan voor ‘voltooien’. Start vervolgens de pc opnieuw op.

Geen herstelpunten te vinden

Herstelpunten in Windows 10.

Wanneer je geen herstelpunten ziet in de lijst, dan heeft dit te maken met de systeembeveiliging die niet is ingeschakeld. Onder ‘configuratiescherm’ en ‘herstel’ vind je ‘systeemherstel configureren’. Controleer in dit scherm of ‘systeembeveiliging inschakelen’ aanstaat. Is dit niet het geval, schakel deze dan in en kies voor ‘toepassen’ en ‘ok’ onderaan. De pc maakt nu uit zichzelf systeemherstelpunten, die je gebruikt wanneer er in de toekomst zich weer problemen voordoen.

Kasper
Artikel van:
Kasper Desktopspecialist.


© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 12.760 beoordelingen