The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dewy

Advies over iPhone en iPad Lightning converters van Apple

Apple houdt het graag eenvoudig en dat zien we ook terug in de aansluitingen van Apple iPhone. Bij de nieuwste iPhone modellen vinden we tegenwoordig zelfs maar 1 ingang: Apple Lightning. De koptelefooningang is bij iPhone 7 (Plus), iPhone 8 (Plus) en iPhone X al verdwenen. Gelukkig kunnen we met Apple Lightning veel meer dan alleen maar opladen en synchroniseren. Wat je hiervoor nodig hebt, is een kabel converter. Er zijn verschillende converters voor verschillende toepassingen in de markt. Ik neem je mee in de mogelijkheden van Apple iPhone.

Wat wil je aansluiten?

Beeldscherm koppelen

Beeldscherm koppelen

Je iPhone aansluiten op televisie of een externe monitor? Dat kan. Het hangt van de aansluiting van je externe scherm af welke converter je nodig hebt. Zo zijn er VGA en HDMI converters. De meeste televisies zijn tegenwoordig voorzien van HDMI. Omdat iPhone geen HDMI heeft, heb je een speciale HDMI adapter nodig. Het is ook afhankelijk van je iPhone welke converter je nodig hebt. Heb je een oude iPhone met 30 pins aansluiting of een recenter model (vanaf iPhone 5) met lightning connector? Naast de adapter heb je overigens nog wel een HDMI kabel nodig om het scherm aan te sluiten.

SD-kaart of camera koppelen

SD kaart koppelen

Foto's en video's van je camera snel overzetten naar je iPhone? Dat kan. Hiervoor zijn 2 mogelijkheden. De eerste is de Lightning naar SD kaartlezer. Je steekt je SD kaartje in de adapter en je zet beelden vliegensvlug over naar je iPhone. Een andere mogelijkheid is de Lightning naar usb camera adapter. Zo zet je foto's over van je digitale camera naar je iPhone. Op je iPhone bekijk je je gemaakte foto's op het prachtige Retina display. Je kunt ze nu ook direct in volledige resolutie opslaan in iCloud. Zo blijven je dierbare foto's veilig bewaard.

Koptelefoon en oordopjes koppelen

Andere producten koppelen

Apple heeft bij de nieuwste iPhone modellen (vanaf iPhone 7) de koptelefoonaansluiting geschrapt. Heb je nog een koptelefoon of oordopjes met 3,5mm Jack aansluiting? Geen zorgen. Je kunt deze nog steeds gebruiken. Je krijgt hiervoor bij je iPhone een Lightning naar 3,5mm Jack Adapter meegeleverd. Ben je deze kwijt? Dan schaf je bij ons gewoon weer een nieuwe aan. Sluit je oordopjes of koptelefoon aan op het mini kabeltje en je luistert weer muziek op je oude vertrouwde koptelefoon.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 7.667 beoordelingen