The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Nicole

Hoe vind je het juiste formaat laptopvak?

Als je met je laptop op pad wilt, moet die netjes in je tas passen. Hij moet niet te groot zijn, want dan schuift hij heen en weer. Te klein kan natuurlijk ook niet. Let dus voor het kopen van een tas op het formaat van het laptopvak. Dit formaat wordt uitgedrukt in inches. Gaat jouw laptop hierin passen? Om hier 100 procent zeker van te zijn, is het handig om vooraf niet alleen het inchformaat van je scherm te berekenen, maar ook de volledige lengte, breedte en dikte van je laptop. In dit artikel leg ik je uit waarom.

Hoeveel inch is mijn laptopscherm?

Inch formaten laptopscherm

Als je niet goed weet hoe groot je laptop is, pak dan een meetlint en meet de afstand over de diagonaal van het scherm, zoals aangegeven op de afbeelding. Vervolgens reken je de centimeters om naar het bijbehorende inch formaat. Op het internet staan genoeg omrekentools die dit voor jou uitrekenen.

Voorbeeld: als je schermdiagonaal tussen de 35,8 en de 39,6 cm bedraagt, dan heb je een 15 inch laptop.

Let wel op: sommige laptops hebben een brede rand om het scherm heen zitten. Heeft jouw laptop dat ook? Meet deze rand dan mee. Het kan namelijk zijn dat jouw 15 inch laptop door die rand alsnog niet in een 15 inch tas past. Het is dan verstandig om een grotere tas te kiezen.


© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 7.713 beoordelingen