The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Nicole

Hoe vind je het juiste formaat laptoptas?

Je laptop moet netjes in je laptoptas passen. Deze mag dus niet te groot of te klein zijn. Elke tas is namelijk ontworpen voor een specifiek laptop formaat. Dit formaat wordt uitgedrukt in inches. Maar om 100 procent zeker te zijn dat je laptop in je tas past, is het handig om vooraf niet alleen de inchmaat van je scherm te berekenen, maar ook de volledige lengte, breedte en dikte van je laptop. In dit artikel leg ik je uit waarom.

Interne afmetingen zijn belangrijk

In elke laptoptas past een bepaald formaat laptop. Omdat dit formaat in inches wordt uitgedrukt, moet je altijd eerst weten hoeveel inch jouw laptop is. Maar wanneer je enkel naar het aantal inch van jouw laptop kijkt, ben je niet in alle gevallen verzekerd van het juiste formaat van de laptoptas. Het is immers zo dat elke laptop een aparte hoogte, breedte of diepte kent. Dit kan betekenen dat een Acer laptop van 15 inch wel in die ene laptoptas van 15 inch past maar een andere laptop van 15 inch niet, bijvoorbeeld omdat deze wat dikker is. Wat raden wij aan?

  1. Check niet alleen of het inch formaat van je scherm overeenkomt met het formaat van de laptoptas.
  2. Maar meet ook de volledige lengte, breedte en dikte van de laptop op.
  3. Vervolgens kijk je of de afmetingen overeenkomen met de binnenafmetingen van het laptopvak. Deze vind je terug bij de specificatie ‘binnenafmetingen laptopcompartiment' op de productpagina van de laptoptas.

In sommige gevallen is het sowieso verstandig om een iets groter formaat laptoptas te nemen dan het formaat van de laptop. Extra ruimte is namelijk handig voor wanneer je een kabel en andere accessoires, zoals een muis, ook in de tas wilt meenemen.

Hoeveel inch is mijn laptopscherm?

Inch formaten laptopscherm

Als je niet goed weet hoe groot je laptop is, neem dan een meetlint en meet de afstand over de diagonaal van het scherm, zoals aangegeven op de afbeelding. Vervolgens reken je de centimeters om naar het bijbehorende inch formaat.

Voorbeeld: als je schermdiagonaal tussen de 35,8 en de 39,6 cm bedraagt heb je een 15 inch laptop tas nodig.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.563 beoordelingen