The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Julie

Hoe steek ik mijn kamado aan?

Ga je je kamado bbq voor het eerst gebruiken? Dan is het handig om het aansteken van een kamado onder de knie te krijgen. Een kamado aansteken is eigenlijk vrij gemakkelijk, maar je moet er even handigheid in krijgen. Ik vertel je in dit artikel hoe je het best en op de meest veilige manier je keramische bbq aansteekt. Dat doe je in 8 stappen.

In 8 stappen een kamado aansteken

Stap 1. Vul de kamado met grove stukken houtskool.

Stap 2. Plaats 1 tot 3 bruine, milieuvriendelijke aanmaakblokjes tussen de houtskool.

Stap 3. Steek de aanmaakblokjes aan met een lange lucifer.

Stap 4. Alle ventilatiegaten (boven en onder) staan helemaal open.

Stap 5. Laat de blokjes branden met open deksel tot ze helemaal verdwenen zijn.

Stap 6. Zet nu het rooster erop en doe de deksel dicht.

Stap 8. Om de juiste temperatuur te bereiken, regel je de luchttoevoer naar wens met de ventilatiegaten.

Tip 1: gebruik harde stukken houtskool voor de bbq

Houtskoolzakken

Met harde kolen is de temperatuur lastiger te regelen dan met zachte stukken. Weet je niet zo goed of de houtskool hard of zacht is? Let dan op het gewicht van de houtskoolzak. Is de eerste zak zwaarder dan de tweede? Dan bevat de eerste zak waarschijnlijk hardere houtskool.

Tip 2: steek je kamado aan met milieuvriendelijke aanmaakblokjes

Aanmaakblokjes

Je steekt een kamado aan met bruine, milieuvriendelijke aanmaakblokjes. Vermijd de witte, chemische aanmaakblokjes. Deze tasten het keramiek van je kamado aan en zorgen voor een vreemde smaak aan het vlees. Gebruik ook geen proppen papier. De snippers kunnen in je eten terechtkomen.

Tip 3: gebruik geen houtskoolstarter

Gebruik geen houtskoolstarter om je houtskool voor in de kamado aan te steken. Het leegstorten van de starter in de kuip van je keramische bbq kan er namelijk voor zorgen dat het keramiek scheurt.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 7.890 beoordelingen