The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Julie

Hoe kies je een kamado barbecue?

Ben je op zoek naar een keramische barbecue, maar weet je nog niet precies hoe je de beste kamado voor jou kiest? Wij leggen uit welk formaat en welk merk het beste bij je past en met welke accessoires je alles uit je kamado haalt.

Kamado barbecue kiezen

Kamado kiezen

Om de beste kamado barbecue voor jou te kiezen, is het belangrijk dat je jezelf een aantal vragen stelt.

  • Welk grilloppervlak heb je nodig?
  • Welk merk kamado wil je?
  • Heb je een onderstel of zijtafels nodig?
  • Welke accessoires heb je nodig?

Welk grilloppervlak heb je nodig?

grilloppervlak kiezen

Hoeveel hamburgers, kippenbouten of maiskolven je tegelijkertijd bereidt, hangt af van de grootte van het grilloppervlak. Gril je vaak voor een grote groep? Dan is het belangrijk dat je voldoende ruimte hebt om al jouw gasten tegelijk te voorzien van een maaltijd. Ook als je meerdere gerechten tegelijkertijd wilt bereiden, biedt een groot grilloppervlak uitkomst. Grill je bijvoorbeeld alleen voor je gezin of bereid je graag kleine gerechten op de barbecue? Dan is een kleine kamado ook een goede keuze.

Welk kamado merk wil je?

Big Green Egg

Big Green Egg

Big Green Egg is het bekendste kamado merk en herken je aan zijn groene uiterlijk. Deze keramische barbecues plaats je op een onderstel of gebruik je als inbouwbarbecue voor jouw buitenkeuken. Om verschillende kooktechnieken toe te passen, heb je accessoires nodig. Deze moet je los aanschaffen.

Kamado Joe

Kamado Joe

Kamado Joe barbecues herken je aan hun rode uiterlijk. Deze keramische barbecues zijn beschikbaar met onderstel en als inbouwbarbecue. In tegenstelling tot Big Green Egg krijg je bij een Kamado Joe verschillende accessoires, zoals en aspook en heat deflector. Hierdoor heb je niet direct accessoires nodig om verschillende kooktechnieken te gebruiken.

The Bastard kamado

The Bastard

Net als bij Kamado Joe kies je bij The Bastard uit keramische barbecues met onderstel en inbouw barbecues. Deze barbecues herken je aan hun zwarte uiterlijk en zijn er in matzwart en glanzend zwart. Ook bij The Bastard krijg je verschillende accessoires, zoals een kolenmandje en een plate setter die het grillen makkelijker maken.

Arpe kamado

Arpe

Ook de kamado's van Arpe herken je aan hun zwarte uiterlijk. Net als The Bastard zijn deze in het mat en glanzend verkrijgbaar. Alle keramische barbecues van Arpe staan op een onderstel. Hierdoor zijn ze niet geschikt om als inbouw barbecue te gebruiken. Bij deze keramische barbecues krijg je geen accessoire.

Heb je een onderstel nodig?

Kamado met onderstel

Niet alle kamado's hebben een onderstel. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale modellen die je inbouwt in een speciale tafel. Met de onderstellen en zijtafels heb je gemakkelijk alle benodigdheden bij de hand tijdens het grillen. Een kamado met onderstel staat hoger, waardoor je geen last van je rug krijgt tijdens een avond grillen.

Welke accessoires heb je nodig?

Plate setters

Plate setters

Wil je jouw kamado gebruiken als oven? Dan heb je een plate setter nodig. Bij sommige modellen krijg je die er standaard bij, maar bij de meeste barbecues moet je die los aanschaffen. Bekijk dus goed welke accessoires je bij de kamado krijgt en welke je los moet kopen.

Barbecuehoezen

Barbecuehoezen

Staat jouw barbecue het hele jaar buiten? Dan is het belangrijk dat je een barbecuehoes aanschaft. Een hoes beschermt jouw kamado namelijk tegen de weersomstandigheden. Zo weet je zeker dat jouw barbecue er volgend seizoen nog netjes uitziet.

Barbecue accessoires

Kook uitbreidingen

Om alles uit je kamado te halen, zijn er verschillende uitbreidingen beschikbaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pizzastenen, vleesthermometers en pannen. Per merk heb je specifieke kook uitbreidingen, let er daarom goed op dat het accessoire wel past.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen