The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Lucinda

Kies in 3 stappen de juiste laptophoes

Met een laptophoes bescherm jij je laptop tegen krassen, regen, valpartijen en onhandige collega's. Bij jouw keuze voor een laptop sleeve is het belangrijk dat je laptop precies in de hoes past en je hem veilig meeneemt op reis. In dit artikel lees je hoe je in 3 stappen een laptop sleeve kiest die bij jouw wensen past.

Let niet op inchformaat! Wel op de binnenmaten

Ben je op zoek naar een laptop sleeve? Let dan niet op het inchformaat van de laptop of de sleeve. Hier zit namelijk nog veel verschil in. Kijk wel naar de binnenmaten van de sleeve en de afmetingen van je laptop.

  • Kijk niet naar inchformaat
  • Kijk wel naar de binnenmaten van de sleeve
  • Bepaal hoeveel bescherming de hoes moet bieden
  • Extra wensen: als opbergruimte en draagcomfort

1. Let op de binnenmaat

Laptophoes

Niet iedere 15 inch laptophoes past even goed om iedere 15 inch laptop. Dat komt door de uiteenlopende maten van zowel de hoezen als de laptops. Vergelijk daarom altijd de afmetingen van je laptop met de binnenmaten van een sleeve. Zo weet je zeker dat de nieuwe sleeve past. Merkspecifieke laptophoezen zijn speciaal ontworpen voor een bepaalde serie laptops, zoals voor de Apple MacBook en de Microsoft Surface. Doordat deze hoezen naadloos aansluiten, bieden ze betere bescherming dan universele hoezen.

2. Bepaal hoeveel bescherming de hoes moet bieden

Binnenkant laptophoes

Bescherming tegen lichte stoten

Met deze sleeves is je laptop beschermd als je per ongeluk tegen de punt van de tafel of de elleboog van een medepassagier stoot. Valt je laptop van een tafel of uit je tas, dan bieden deze hoezen waarschijnlijk niet voldoende bescherming om schade te voorkomen.

Bescherming tegen stoten

Bescherming tegen zware stoten

Met hun schokabsorberende rubber en speciale schuimlagen beschermen deze hoezen je laptop tegen harde stoten en valpartijen (tot een zekere hoogte). Deze sleeves zijn vaak ook uitvoerig getest door de fabrikant. In de producttekst vermelden we expliciet wanneer een hoes aan deze eis voldoet.

Spatwaterdicht sluiting

Spatwaterdicht

Gebruik jij een sleeve als enige beschermingslaag als je jouw laptop mee naar buiten neemt, dan is het handig als de hoes (spat)waterdicht is. Deze sleeves zijn voorzien van een waterwerende coating en de mate van bescherming is te herkennen aan de bijbehorende IP-certificering.

3. Extra wensen

Opbergruimte voor accessoires

Opbergruimte

Naast je laptop wil je waarschijnlijk ook accessoires meenemen. Heb je hiervoor geen ruimte in je tas? Dan is een laptophoes met een accessoirevak voor jou van belang. Zo berg je bijvoorbeeld ook gelijk je oplader, muis en usb sticks op. Er zijn ook laptophoezen met een speciaal vak voor je tablet of smartphone, zodat je alles netjes bij elkaar opbergt.

Draagcomfort

Draagcomfort

Als je vaak onderweg bent, is het belangrijk dat je jouw laptop gemakkelijk met je mee kan dragen. Overweeg in dit geval dan ook een sleeve die is voorzien van een handvat of schouderband. Zo neem je jouw laptop comfortabel mee en is de kans kleiner dat je hem laat vallen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen