The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Esmee

Hoe groot moet mijn koffer zijn?

Je vakantie staat voor de deur. Maar de juiste maat koffer vinden is vaak niet zo makkelijk. Het hangt voornamelijk af van wat voor soort reis je gaat maken. Ga je een weekje kamperen, een paar weken naar de zon of maak je graag een rondreis door Australië? Of ben je gewoon iemand die altijd veel wilt meenemen? Dan heb je een grotere bagageruimte nodig dan de koffer die geschikt is voor een citytrip. In dit artikel help ik je het juiste formaat te vinden.

Kleine tot middelgrote koffers

handbagage weekendtrip

Weekendtrip: handbagage koffers

Een kleine koffer met een hoogte die onder de 56 cm valt is geschikt om mee te nemen als handbagage in het vliegtuig. Deze koffers zijn ideaal voor korte zakenreizen of dat stedentripje naar Rome. De koffers hebben een inhoud van ongeveer 25 tot 50 liter, wat overeenkomt met zo'n 10 kg bagage.

Bagage 1-2 weken weg

1-2 weken weg: kleine tot middelgrote koffers

Kleine tot middelgrote koffers hebben een hoogte die varieert rond de 69 cm. Deze koffers zijn ideaal voor een week naar de Spaanse zon. Of waar je ook naar toe wilt. De koffers hebben een inhoud van ongeveer 51 tot 75 liter, wat overeenkomt met zo'n 10 tot 15 kg bagage.

Middelgrote tot grote koffers

Bagage 2-3 weken weg

2-3 weken weg: middelgrote tot grote koffers

Middelgrote tot grote koffers hebben een hoogte die varieert rond de 75 cm. Deze koffers zijn ideaal voor 2 à 3 weken vakantie. Bijvoorbeeld naar de Franse Rivièra. De koffers hebben een inhoud van ongeveer 75 tot 95 liter, wat overeenkomt met zo'n 15 tot 20 kg bagage.

Bagage meer dan drie weken weg

Meer dan 3 weken weg: grote koffers

Grote koffers hebben een hoogte die varieert rond de 81 cm. Deze koffers zijn ideaal voor lange reizen. Deze koffers worden ook gebruikt voor de bagage van 2 personen. De koffers hebben een inhoud van meer dan 95 liter, wat overeenkomt met meer dan 20 kg bagage.

Conclusie

Natuurlijk is de juiste maat koffer ook afhankelijk van hoeveel jij persoonlijk meeneemt op vakantie. Waar de één met een inhoud van 70 liter 2 weken van op reis kan, past de bagage van een ander voor 2 weken ook in een koffer van 50 liter. Daarnaast zijn er ook verschillen in wat voor soort type reis je gaat maken. Ga je op wintersport? Dan is een ruimere koffer aan te raden omdat de kleding die erin moet veel dikker is. Houd dit altijd in het achterhoofd bij het maken van de juiste keuze.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen