The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Caitlin

Waar plaats ik mijn vrijstaande kookplaat?

Heb je een vrijstaande kookplaat maar weet je niet zo goed waar je deze neer moet zetten? In dit artikel leg ik je uit waar je op moet letten bij het plaatsen van een inductie kookplaat, gaskookplaat of elektrische kookplaat. Zo bereid jij in alle veiligheid je volgende maaltijd.

Veiligheid boven alles

De informatie in dit artikel zijn slechts algemene richtlijnen. Wil je zeker weten dat jouw kookplaat geplaatst kan worden zoals jij dat wilt, controleer dan altijd de handleiding van de fabrikant. Hierin staat precies waar je de kookplaat wel en niet mag plaatsen.

Op een koelkast of vaatwasser

kookplaat op koelkast

Controleer in de handleiding van de koelkast of vaatwasser of deze bestand is tegen een hitte van 85°C. Is dit het geval, dan is het mogelijk de kookplaat te plaatsen. Weerstaat de koelkast of vaatwasser geen hitte van 85°C? Plaats dan een stuk keukenblad of een hittebestendige plaat tussen de kookplaat en het apparaat waar jij hem op plaatst.

Onder een raam of in de hoek

kookplaat in hoekopstelling

Je plaatst een kookplaat zonder problemen onder een raam of in de hoek van je keuken. Houd wel rekening met 10 centimeter afstand tussen je kookplaat en brandbare spullen zoals gordijnen en houten kasten.

Tegenwoordig plaats je een ook gaskookplaat gemakkelijk onder het raam. Alle gaskookplaten zijn sinds 2010 uitgerust met vlambeveiliging. Waardoor de gastoevoer automatisch stopt als de vlam dooft. Heb je nog een oude gaskookplaat zonder vlambeveiliging? Plaats deze dan niet onder een raam; je hebt dan kans op een gasexplosie.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 6.834 beoordelingen