The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Uhro

Hoe installeer je een Linksys router?

Kom je er niet helemaal uit met het installeren van je nieuwe Linksys router? Hieronder vind je stap voor stap de instructies om je router in te stellen.

Wat heb je nodig?

 • Een router van Linksys
 • Het modem van je internetprovider
 • Een werkende internetverbinding
 • Een netwerkkabel
 • Een laptop of desktop computer

Stap 1: Sluit de router aan

 1. Pak de stroomkabel en netwerkkabel van je Linkys router uit.
 2. Steek het eerste uiteinde van de netwerkkabel aan op een vrije LAN poort van je modem.
 3. Plug het andere uiteinde van de kabel in de (gele) poort met het label Internet van je router.
 4. Steek de stroomkabel je router en steek de adapter in een vrij stopcontact
 5. Zet de router aan met de aan/uit-knop (te herkennen aan de O en I) op de achterkant van de router.

Stap 2: Installeer je router

 1. Zorg dat je computer verbinding heeft met de router. Dat kan enerzijds door een netwerkkabel in je laptop of desktop te steken en deze te verbinden met van de blauwe netwerkpoorten op de router. Het is ook mogelijk om een draadloze verbinding op te zetten. Je vindt de inloggegevens aan de onderkant van je Linksys router.
 2. Open een webbrowser en navigeer naar de installatiepagina van je router.
 3. Je komt in de 'Linksys Smart Wi-Fi setup'. Vink hier het vakje naast 'I have read and accepted the License Terms for using this software' aan om door te gaan. Klik vervolgens rechtsonder op 'next'.
 4. De router probeert nu automatisch de juiste instellingen voor jouw verbinding te achterhalen.
 5. Indien je geen modem van je provider gebruikt, maar de router direct hebt verbonden moet je mogelijk een gebruikersnaam en wachtwoord invullen. Informeer bij je internetprovider indien dit nodig is.
 6. Werkt je verbinding hierna niet, dan geeft de router een aantal tips die je na kunt lopen. Hiermee kun je controleren of jij niets fout hebt gedaan.
 7. Is dit gelukt, dan checkt de Linksys router of er updates zijn voor de software. Je kunt dit in de toekomst automatisch laten doen door in dit scherm het vak voor 'Install future router updates automatically' in te schakelen.
 8. Vul bij 'Network Name' de naam die jij je draadloze netwerk wilt geven in. De naam van het 5 GHz netwerk wordt automatisch aangemaakt door er (_5GHz achter te plaatsen). Onder 'Network Password' vul je het wachtwoord voor je wifi netwerk in.
 9. Stel je de router in via een draadloos netwerk, dan zul je na stap 6 verbinding moeten maken met het wifi netwerk dat je zojuist aan hebt gemaakt.
 10. Maak een wachtwoord aan om je router te benaderen. Met behulp van dit wachtwoord log je in de toekomst in op je router om instellingen aan te passen.
 11. Je krijgt nu het scherm 'Your router is set up!' te zien. Dit betekent dat de router van Linksys correct is geïnstallerd. De router toont een overzicht van de instellingen. Druk op 'next' om de installatie te voltooien.
 12. Als laatste stap kun je een 'Linksys Smart Wi-Fi Account' instellen. Je gebruikt dit account om je router met behulp van de smartphone app van Linksys te beheren. Ben je van plan dat te doen, dan is het aan te raden om dit direct in te voeren.

Gebruik de app

Wil je de router na de installatie verder met je telefoon instellen? Maak dan gebruik van de Linksys Smart Wi-Fi applicatie.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen