The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Marijn

Mag metaal in de microgolfoven?

Een microgolfoven warmt jouw maaltijd op met elektromagnetische golven. Deze golven creëren een elektrisch veld dat constant beweegt. Dit zorgt voor wrijving tussen moleculen en voilà, je hebt warmte. Wanneer je een metalen vork in de microgolfoven legt, ontstaan er vonken en daardoor brandgevaar. In dit artikel lees je welke metalen voorwerpen je wel of niet in de microgolfoven gebruikt.

Warm geen vork op

Metaal in microgolfoven

Wanneer je je restje macaroni opwarmt met een lepel, ontstaat er geen vlam in je microgolfoven. Een lepel is namelijk groot en dik genoeg om de warmte te absorberen. Een vork daarentegen verzamelt de elektrische stroom aan de uiteinden vanwege de lange en spitse vorm. Dit zorgt voor vonken en uiteindelijk brandgevaar. Houd het dus alleen op lepels wanneer dit echt nodig is.

Gebruik metalen ovenroosters

Gebruik metalen ovenroosters

Hoe zit het dan met metalen ovenroosters en bakplaten bij combi microgolfovens? Deze voorwerpen bevatten een soort coating, die ervoor gemaakt zijn om heet te worden. Hierdoor verwarmt je eten zonder dat er vonken ontstaan en je microgolfoven in brand vliegt.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 13.488 beoordelingen