The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue

Advies over microgolfovens

De knoop is doorgehakt: je wil een microgolfoven! Maar waar begin je eigenlijk met je zoektocht? Vraag jezelf eerst een paar dingen af. Wil je een solo microgolfoven of combimicrogolfoven? Welke maat past er op jouw aanrecht en welk vermogen heb je nodig? Daarnaast is het ook handig om naar de bereiding- en bouwkwaliteit te kijken.

Solo microgolfoven of combimicrogolfoven?

Vrijstaande magnetron

Met een solo microgolfoven warm je al je maaltijden op. Van kant-en-klare maaltijden tot eigen ingevroren maaltijden. Een aantal van deze microgolfovens hebben ook een ontdooi of grillfunctie waarmee de bereiding iets uitgebreider is. Met een combimicrogolfoven zijn de mogelijkheden groter, want deze beschikt naast de microgolfovenfunctie ook over een ovenfunctie. Het is daarom ook mogelijk om een taart of pizza te bakken of een ovenschotel te maken. Duurdere combimicrogolfovens hebben soms ook een stoomfunctie.

Afmetingen

Afmetingen microgolfoven

Welke microgolfoven er het beste in je keuken past, heeft ook te maken met de afmetingen. Kies je voor een inbouw microgolfoven, dan heb je te maken met vaste maten. Meet altijd eerst goed de nismaten om zeker te weten welke afmetingen er in jouw keuken passen. Een vrijstande microgolfoven heeft geen vast maat. Deze is afhankelijk van de inhoud. De afmetingen van een vrijstaande microgolfoven zijn belangrijk als je aanrecht wat kleiner is.

Vermogen

Vermogen microgolfoven

Het aantal watt geeft het vermogen van de microgolfoven weer. Hoe hoger de wattage, hoe sneller de maaltijd opwarmt. Meestal wordt het wattage in 3 categorieën opgedeeld: laag, gemiddeld en hoog. Onder laag vallen alle microgolfoven met een vermogen tot 900 watt. Microgolfoven met een wattage van 900 tot 1.000 watt vallen onder een gemiddeld vermogen. Vanaf 1.000 watt of meer spreken we van een hoog vermogen en warmt je maaltijd zeer snel op.

Bereiding

Bereidingskwaliteit microgolfoven

De bereidingskwaliteit van een microgolfoven geeft een indicatie van hoe goed de microgolfoven het eten bereid en de bereidingsmogelijkheden. Wil je een goede verspreiding van de microgolven voor een gelijkmatige verwarming of een groot aantal automatische programma's? Kies dan voor een microgolfoven met de bereidingskwaliteit topklasse. Gebruik je de microgolfoven alleen om simpele gerechten op te warmen? Dan is een middenklasse of basisklasse geschikt.

Bouwkwaliteit

Bouwkwaliteit microgolfoven

De bouwkwaliteit van een microgolfoven geeft een indicatie van de levensduur. Hoe hoger de bouwkwaliteit, hoe langer de microgolfoven meegaat. We kijken daarvoor naar onder andere het materiaal aan de binnen- en voorzijde. Wil jij jarenlang genieten van je nieuwe microgolfoven? Kies dan een microgolfoven met de bouwkwaliteit topklasse. Vind jij de kwaliteit en levensduur minder belangrijk? Dan is een middenklasse of basisklasse geschikt.© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen