The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lucinda

Hoe kies ik een Microsoft Office software pakket?

Werken op een computer of laptop zonder de vertrouwde programma’s Word, Excel en PowerPoint is voor velen ondenkbaar. Inmiddels zijn er verschillende Microsoft Office Software pakketten beschikbaar voor 1 of meerdere gebruikers, 2 licentievormen en diverse combinaties van programma’s. In dit artikel leg ik uit waar je op moet letten bij jouw keuze voor een Microsoft Office pakket.

In het kort

Bij jouw keuze voor een Microsoft Office pakket is het handig om van tevoren na te denken over de programma’s die je wil gaan gebruiken en of je een Windows of Apple Mac computer gebruikt. Kies vervolgens voor een doorlopende licentie of een jaarabonnement. Als je Office met met hele gezin gebruikt, kies je voor een pakket voor meerdere computers. Je gebruikt Office ook heel eenvoudig op smartphone of tablet, zodat je altijd bij jouw bestanden in de cloud kunt.

Microsoft Office 365 Home

  • Tot 6 gebruikers, incl. Outlook
  • Voor pc, laptop, Mac en smartphone
  • Licentie van 1 jaar
99,99
op voorraad
  • Maximaal 6 gebruikers
  • Altijd de nieuwste features en updates
  • Geschikt voor Mac en Windows
  • Licentie van 1 jaar, daarna verlengen

Het verschil tussen Office 365 en Office 2019

Office 365

Office 365

Er is 1 groot verschil tussen de Office 365 pakketten en de Office 2019 versies: de licentievorm. Met Microsoft Office 365 neem je een jaarabonnement dat je na afloop moet verlengen als je gebruik wil blijven maken van de software. Het grote voordeel is dat je altijd over de nieuwste versie van de Office beschikt, terwijl het abonnement loopt. Binnen de Office 365 pakketten heb je de keuze voor pakketten voor 1 gebruiker en een pakket voor het hele gezin.

Office 2019

Office 2019

Alle Microsoft Office 2019 pakketten hebben een doorlopende licentie. Zo hoef je niet na te denken over het verlengen van jouw Office abonnement. Het nadeel is dat ze geen upgrade optie hebben. Daardoor betaal je de prijs voor een geheel nieuw pakket als je wil upgraden naar een nieuwe versie van Microsoft Office. De Office 2019 pakketten zijn geschikt voor installatie op 1 apparaat. Wil je de licentie op meerdere apparaten installeren? Overweeg dan het Office 365 Home pakket.

Outlook

Outlook

Outlook wordt veel gebruikt door mensen die graag overzichtelijk en georganiseerd te werk gaan, zoals zelfstandige ondernemers. De applicatie biedt een overzichtelijke weergave van al jouw e-mailverkeer. Daarnaast heb je een kalender waarin je al jouw afspraken en to-do’tjes beheert. Alle Office 365 pakketten beschikken over Outlook. Bij de Office 2019 licenties is Office 2019 Thuisgebruik en Zelfstandigen het enige pakket met Outlook.

Aantal gebruikers

1 gebruiker

1 gebruiker

Alle Microsoft Office 2019 pakketten en Office 365 Personal zijn geschikt voor 1 gebruiker. Je installeert deze licenties, afhankelijk van het pakket dat je kiest, op 1 pc of Mac. Dit is de oplossing als je student bent, zelfstandig ondernemer bent of alleen je eigen administratie op orde wil houden. Bij Office software pakketten voor 1 gebruiker heb je de keuze uit jaarabonnementen en vaste licenties.

Meerdere gebruikers

Meerdere gebruikers

Met Office 365 Home heb je in 1 klap alle Office functionaliteiten tot je beschikking. En het gehele huishouden maakt er gebruik van. Je installeert dit jaarabonnement namelijk op maximaal 6 verschillende pc’s of Macs, 6 tablets en 6 telefoons. Ben jij de enige thuis die gebruik wil maken van Office Software? Dan kies je waarschijnlijk liever voor een pakket dat geschikt is voor 1 enkele gebruiker.

OneDrive

Vrouw gebruikt Office OneDrive op smartphone

Met OneDrive maak je een verbinding met al je bestanden in Office 365, zodat je vanaf elke locatie jouw bestanden opent en deelt. Je hebt 1 TB aan opslagcapaciteit in OneDrive beschikbaar. Genoeg voor al jouw documenten, foto's, muziek en overige bestanden. Je gebruikt OneDrive op pc, smartphone of tablet, voor een optimale ervaring.

Privé of Zakelijk

Windows

Zakelijk

Of je nou freelancer bent of een ondernemer met een nog groeiend bedrijf: overzicht houden is van groot belang. Office 365 Zakelijk Premium biedt je dan ook alle voordelen van de Office suite voor 5 gebruikers, maar ook toegang tot Microsoft Bookings en Customer Manager voor Outlook. Via Bookings kunnen klanten in één opslag zien wanneer je beschikbaar bent en deze tijd reserveren in je agenda, waarna Customer Manager alle informatie over en communicatie met die klant overzichtelijk maakt.

Privé

Privé

Alleen jij of met het hele gezin, de Office 365 en Office 2019 suites voor privégebruik maken je school, stundenten en werkleven een stuk makkelijker. Met de Office 365 Home en 365 Personal beschik je altijd over de nieuwste functies. Bouw eenvoudig je C.V met Resume Assistant in Word; Voer met je tablet en stylus een laatste check uit op je scriptie dankzij Ink Editor. Elke maand verschijnen nieuwe, handig functies om jouw leven nog makkelijker te maken.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 8.509 beoordelingen