The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dewy

Hoe breid ik mijn Philips Hue systeem uit?

Heb jij al 1 of meerdere Philips Hue lampen in huis, maar vind je het tijd voor meer slimme verlichting? Philips Hue biedt je de mogelijkheid om tot wel 50 extra lampen, armaturen, schakelaars en andere accessoires toe te voegen. Zolang je een Philips Hue bridge in je bezit hebt, is het toevoegen van een extra lamp of accessoire een fluitje van een cent.

Uitbreiden met extra lampen

Philips Hue heeft diverse losse lichtbronnen om jouw slimme verlichtingssysteem mee uit te breiden. Via de onderstaande stappen leggen we je uit hoe je het uitbreiden van de Philips Hue familie het beste aanpakt.

1. Waar komt de lamp te hangen of staan?

Lamp hangen of staan

Bedenk voordat je jouw systeem wilt uitbreiden waar je de lampen wilt plaatsen. Wil je bijvoorbeeld lampen boven de eettafel plaatsen of vervangen? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk een lichtbron met een E27 fitting nodig. Gaat het om functionele verlichting in de keuken dan is een GU10 spot het meest geschikt. Of wil je liever een meubel of televisie uitlichten met indirect licht? De Hue Lightstrip is de sfeermaker.

2. Welk type licht heb je nodig op die plek?

Type licht smart lamp

Hoeft het licht boven de eettafel niet gekleurd te zijn, maar wil je het wel sfeervol kunnen dimmen? Kies dan voor Philips Hue Ambiance lampen. Deze geven alle tinten wit licht. Wanneer je de lampen dimt, wordt de lichtkleur warmer. Een meubel of televisie uitlichten is ook leuk met gekleurd licht. Een Philips Hue Lightstrip geeft zowel wit als gekleurd licht. Je kunt de verlichting zelfs met je tv synchroniseren voor een extra beleving van bijvoorbeeld films en games.

3. Hoe voeg ik een extra lamp toe aan mijn systeem?

Extra philips hue lamp toevoegen
  1. Draai de lamp in een armatuur of in het geval van een andere lamp: voorzie de lamp van stroom.
  2. Zet de schakelaar om, de lamp moet aanstaan om gevonden te worden.
  3. Zorg ervoor dat je smartphone of tablet met hetzelfde wifi-netwerk is verbonden als de bridge.
  4. Open de Philips Hue app op je smartphone of tablet.
  5. Ga naar "Instellingen" en klik op "Zoek nieuwe lampen"
  6. Wanneer de app de lampen heeft gevonden klik je op "Done"
  7. Hernoem de lampen eventueel.

Uitbreiden met accessoires

Naast lichtbronnen en andere lampen biedt Philips Hue ook een aantal accessoires zoals schakelaars en een losse bridge. Het bedienen van je Philips Hue lampen hoeft namelijk niet alleen met de Philips Hue app. Wanneer je je smartphone of tablet niet altijd in de buurt hebt komt een extra schakelaar goed van pas.

Philips Hue Tap

Philips hue tap

De Philips Hue Tap is een draadloze schakelaar die op de lichaamstemperatuur van je vinger werkt. Je hebt hier dus geen batterijen voor nodig. Met 3 knoppen bedien je alle lampen in huis vanaf 30 meter afstand. Je stelt zelf in welke scène wordt ingeschakeld bij elke knop. Toevoegen aan het Hue systeem is eenvoudig. Je zoekt hem gewoon op in de Hue app en voegt hem toe.

Philips Hue dimmer

Philips Hue Dimmer

De Hue dimmer is een draadloze schakelaar waarmee je jouw lampen in- en uitschakelt en dimt. Deze schakelaar gebruik je als afstandsbediening of als wandschakelaar. Omdat er bevestigingsmateriaal wordt meegeleverd bevestig je de dimmer eenvoudig op de wand. Ook deze schakelaar voeg je via de Hue app toe aan je Philips Hue systeem.

Philips Hue bridge

Philips hue bridge

Om van alle functionaliteiten van Philips Hue gebruik te maken heb je een Philips Hue bridge nodig. Zonder bridge kun je geen extra lampen toevoegen aan jouw Philips Hue systeem. De bridge is eigenlijk het hart van alle Philips Hue lampen. Hij zorgt ervoor dat jij via je smartphone en tablet de lampen kunt bedienen.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 7.028 beoordelingen