The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Giovanni

Alles over de PlayStation VR 2

Met een PlayStation VR bril verken je de virtuele wereld vanuit jouw eigen woonkamer. Sony introduceerde de eerste VR headset in 2016 en bracht PS4 spellen zoals Minecraft en Hitman 3 op een andere manier tot leven. Met de komst van de PS5 rijst de vraag of een nieuwe PSVR 2 bril volgt. Wij houden alle geruchten voor je bij.

In het kort

Releasedatum Vanaf 2022
Maker Sony
Type verbinding Via 1 kabel (geen adapter nodig)
Functies controller Adaptieve triggers, haptische feedback, vingerherkenning, tracking
Platform PlayStation 5

Releasedatum: 2022 op z'n vroegst

PlayStation kondigt PSVR 2 aan

Begin 2021 bevestigde Sony in een officiële blogpost dat ze het speelveld van de PlayStation uitbreiden met een nieuwe VR bril. Dankzij technische aanpassingen ga je nog meer op in je gamewerelden dan voorheen. Om de VR headset van toekomstbestendige technologie te voorzien, hebben de makers een lange aanloop nodig. Sony lanceert het product daarom niet nog in 2021. Virtual reality fans hopen binnenkort meer te horen over de lancering in het najaar van 2022.

Bron: blog.playstation.com

VR systeem voor PlayStation 5

De nieuwe headset heeft een verbeterde resolutie, gezichtsveld en positionele tracking. Wat je hiervan merkt terwijl je gamet met de PS5? Een nog sterker gevoel van aanwezigheid, zegt de woordvoerder van Sony. We weten nog niet welke resolutie de headset krijgt en hoe breed het gezichtsveld wordt, maar de kans is groot dat de bril opnieuw een OLED scherm krijgt. Dit zorgt ervoor dat spelomgevingen er kleurrijk en realistisch uitzien.

Bron: blog.playstation.com

Verbinding maken zonder adapter

De nieuwe VR headset verbind je via een enkele kabel

Sony bevestigt dat je de nieuwe VR bril met je PS5 verbindt via 1 kabel. Bij de eerste generatie VR PlayStation had je een losse adapter nodig voor het camerasysteem. Doordat je straks nog maar één kabel nodig hebt, is de installatie een stuk eenvoudiger en heb je extra bewegingsvrijheid tijdens het gamen. Zo raak je niet afgeleid door randapparatuur terwijl je zombies achtervolgt in Resident Evil of dekking zoekt voor Minecraft mobs.

Bron: techradar.com

Nieuwe VR controller

Volgens de laatste blogpost verdwijnt de gekleurde lichtbol die kenmerkend is voor de huidige VR controller. Verder neemt de PlayStation Move functies over van de DualSense controller van Sony. Het gaat om voelbare signalen, oftewel 'haptische feedback'. Afhankelijk van het spel zijn de triggers stroever of losser. Hierdoor voelen de gameplay en navigatie intuïtiever aan. Stap je in een helikopter? Dan hoor je niet alleen de propellers dankzij 3D audio, maar voel je ook de trillingen. Hierdoor lijken actiescènes net echt.

Bron: blog.playstation.com

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen