The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Giovanni

Wat heb je nodig voor virtual reality?

Virtual Reality is in verschillende soorten en maten beschikbaar. Er zijn VR brillen voor je telefoon, console, laptop en pc. Er zitten wel een paar grote verschillen tussen de verschillende soorten VR brillen. We hebben de verschillende soorten VR brillen voor je op een rij gezet, samen met de mogelijkheden die daarbij horen.

Een VR bril

VR gaming met pc

Het enige wat je nodig hebt is een VR bril. Wel zit er verschil tussen de beschikbare VR brillen. Om een keuze te maken welke bril jij gaat kopen, zijn er wat afwegingen die je moet maken. Zo zijn er VR brillen die je gebruikt in combinatie met een krachtige gaming pc of smartphone. Ook zijn er standalone brillen waarmee je de virtuele wereld betreedt zonder aan een pc vast te zitten.

Standalone VR Brillen

Standalone vr bril Oculus Quest

Een standalone VR bril gebruik je zonder pc of smartphone. Zet de draadloze bril op je hoofd en start met VR gaming. Daarmee is een standalone VR bril, zoals de Oculus Quest, ook zeer geschikt voor onderweg. Neem jij de VR bril vaak mee? Dan is een standalone bril een goede keuze.

VR brillen voor gebruik met computer

Vrije ruimte

Gebruik jij de VR bril enkel thuis? Dan is een VR bril die je gebruikt met een krachtige gaming pc ook een optie. Met een VR bril als de HTC Vive geniet je van de virtuele realiteit in een hoge grafische kwaliteit. Vaak zit je met een VR bril voor gebruik met de computer wel gebonden aan een kabel. Ook heb je een gaming pc nodig met minimaal een NVIDIA GeForce GTX 1060 videokaart of soortgelijk nodig. Daarnaast moet de pc over minimaal 8GB werkgeheugen beschikken, een Intel Core i5 processor en voldoende usb poorten.

Vrije ruimte

VR gamen in vrije ruimte

Voor VR gaming heb je vrije ruimte nodig. De bedoeling van VR is natuurlijk dat het lijkt alsof je in de game zit. Dan moet je natuurlijk ook bewegen alsof je in het spel zit. Sommige VR brillen hebben daarbij sensoren die je in de kamer op moet zetten om de bewegingen die jij maakt nauwkeurig te 'tracken'. Gebruik je VR bril dus in een lege slaapkamer, garage of een vrij stuk van de woonkamer.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen