The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Mascha

Advies over radiatorthermostaten

Met een radiatorthermostaat bespaar je tot wel 15% op je stookkosten. Een radiatorthermostaat is een uitbreiding op je centrale thermostaat van je cv-ketel of blok- en stadsverwarming. Radiatoren hebben over het algemeen een traditionele radiatorkraan waarmee je de radiator open- of dichtdraait. Met een radiatorthermostaat doe je eigenlijk precies hetzelfde, maar dan op een hippe en energiezuinige manier. Dankzij de ingebouwde thermostaat meet de radiatorthermostaat continu de temperatuur in de ruimte. Aangezien je per ruimte een gewenste temperatuur instelt, laat de radiatorkraan (afhankelijk van de gewenste temperatuur) meer of minder water door de radiator stromen.

Waar plaats ik een radiatorthermostaat?

Radiatorthermostaat

Een radiatorthermostaat plaats je in ruimtes zoals de slaapkamer, badkamer of op zolder. De woonkamer waar in de meeste gevallen de centrale thermostaat hangt, heeft geen extra radiatorthermostaat nodig. De temperatuur in deze ruimte blijft namelijk op peil door de centrale thermostaat.

Wat kan een slimme radiatorthermostaat?

Met een slimme radiatorthermostaat stuur je elke aangesloten radiator op afstand individueel aan. Op afstand? Ja, je bedient de slimme radiatorthermostaat namelijk via de app op je smartphone of tablet. Een slimme radiatorthermostaat staat continu met je smartphone in verbinding. Hierdoor weet de thermostaat precies wanneer je wel en wanneer je niet thuis bent. Aan de hand van de ingestelde temperatuur stelt de thermostaat automatisch de temperatuur naar beneden of naar boven bij. In sommige gevallen heb je een bridge nodig om de verbinding tussen de app, het internet en de thermostaat tot stand te brengen.

Besturing op locatie

Besturingslocatie

Aangezien je slimme radiatorthermostaat met je smartphone in verbinding staat, houdt hij je locatie precies in de gaten. Zo weet hij wanneer je thuis of onderweg bent. Daarnaast lees je op de app eenvoudig de instellingen af en pas je deze direct aan waar nodig. Je bent op deze manier dus altijd voorzien van een aangename temperatuur als je thuis bent. Daarnaast is het goed voor de portemonnee. Aangezien de temperatuur elke keer wordt bijgesteld, stook je nooit teveel. Oftewel: je bespaart met een radiatorthermostaat tot wel 15% op je stookkosten.

Voor wie is een radiatorthermostaat interessant?

Blok- en stadsverwarming

Met blok- en stadsverwarming stuur je de radiatoren niet aan via een eigen cv-ketel. Je krijgt energie voor de verwarming en beschikt over warm tapwater vanuit een gezamenlijke warmtebron. Wanneer je op elke individuele radiator in huis een radiatorthermostaat plaatst, stuur je de radiator per ruimte individueel aan. Hierdoor breng je elke ruimte in huis naar de gewenste temperatuur.

Cv-ketel

Wanneer je over een eigen cv-ketel beschikt, heb je altijd een centrale thermostaat. Deze thermostaat stuurt alle radiatoren in huis centraal aan. Om de warmte per ruimte te bepalen, plaats je op elke individuele radiator in huis een radiatorthermostaat. Zo wordt elke ruimte in huis apart verwarmd en heb je altijd een aangename temperatuur. Het is bijvoorbeeld best lekker om `s morgens een voorverwarmde badkamer te hebben, terwijl je de slaapkamer liever zo koel mogelijk houdt.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.563 beoordelingen