The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dewy

5 redenen waarom je Apple Watch wilt hebben

Apple Watch, je hebt er ongetwijfeld al eens van gehoord, maar wat kun je er nou allemaal mee? Eigenlijk is het te veel om op te noemen, maar ik ga toch een poging wagen om je mee te nemen in de vetste functies. Je hebt voor optimaal gebruik van Apple Watch wel een iPhone nodig. En geloof me: als je Apple Watch eenmaal hebt, kun je niet meer zonder.

Persoonlijke gezondheidscoach

Apple Watch gezondheidscoach

Apple Watch is jouw personal coach. Hij meet zo'n beetje alles wat met gezond leven te maken heeft, denk aan een stappenteller, verbrande calorieën, hartslag, workouts en ademhaling. Ben je niet zo sportief en hoef jij je hartslag niet te analyseren om te zien of je conditie verbetert? Misschien wil je dan gewoon enkel weten wanneer je hartslag te hoog is. Wanneer je dit instelt, stuurt Apple Watch je een waarschuwing als je hartslag te hoog is. Verder motiveert Apple Watch je om te blijven bewegen doordat je dagelijkse bewegingsdoelen instelt.

Het ideale sportmaatje

Sporten met Apple Watch

Sommige mensen denken dat Apple Watch niet geschikt is als sporthorloge. Deze mensen hebben het mis. Apple Watch is juist het ideale horloge om mee te sporten. Je start workouts voor zowel binnen als buiten en Apple Watch houdt alles voor je bij. Weer of geen weer? Apple Watch is waterbestendig dus regen is nooit meer een excuus om een workout buiten te skippen. Naast de standaard workout app, zijn er ook veel verschillende fitness apps beschikbaar. In de gezondheidsapp houd je al je statistieken bij en check je of je progressie boekt.

Als afstandsbediening

Apple Watch als afstandsbediening

Het klinkt misschien gek, maar Apple Watch gebruik je ook als afstandsbediening. Zo gebruik je Apple Watch bijvoorbeeld als afstandsbediening voor Apple TV of iTunes. Heb je veel slimme apparaten in huis zoals smartlampen? Ook die bedien je met Apple Watch. Je hebt veel handige apps om je slimme huis te bedienen. Via Siri geef je commando's als: "Zet de lampen beneden aan". Apple Watch dient ook als een verlengstuk van je iPhone. Wil je een groepsfoto maken? In plaats van de timer, gebruik je Apple Watch als afstandsbediening.

Dagelijks gebruik

Bellen met Apple Watch

Apple Watch maakt het dagelijks leven net wat gemakkelijker. Doordat je alle meldingen op je Watch ontvangt, kijk je minder vaak op je iPhone. Je ziet direct wanneer je gebeld wordt. Handig wanneer je iPhone vaak op stil staat. Je neemt zelfs een telefoongesprek aan via je pols. Daarnaast is de timerfunctie ideaal, bijvoorbeeld als je een eitje kookt. En wat dacht je van navigeren via je pols?. Apple Watch waarschuwt je met een kleine trilling wanneer je naar links of naar rechts moet. Niemand die doorheeft dat jij de weg kwijt bent!

Aantrekkelijk design

Apple Watch design

Gebruik je Apple Watch voornamelijk om te sporten? Ook in het dagelijks leven mag Apple Watch gezien worden. Er zijn tientallen verschillende bandjes, zo heb je voor iedere gelegenheid een ander bandje. En natuurlijk voor iedere outfit een andere kleur. Je maakt Apple Watch persoonlijker doordat je kiest uit verschillende wijzerplaten. Bijvoorbeeld 1 met een foto van je dierbare, een slideshow van je vakantiefoto's, een wijzerplaat waarop je al je gezondheidsstatistieken ziet of gewoon een analoge klok.

Conclusie

Apple Watch is veel meer dan alleen een leuke gadget. Wil je meer inzicht in je gezondheid? Apple Watch meet onder andere je hartslag en ademhaling. Je ontvang zelfs - als je dit wilt - een waarschuwing wanneer je hartslag te hoog is. Ook wanneer je veel sport of gewoon meer beweging wilt, is Apple Watch super handig. Zo start je workouts voor binnen en buiten en je stelt dagelijkse bewegingsdoelen in. De gezondheidsapp houdt al je statistieken bij zodat je ziet of je progressie maakt. Ook dagelijks maakt Apple Watch sommige dingen net even wat gemakkelijker. Denk aan een timer, notificaties ontvangen op je Watch, en navigeren. Ook dient hij als afstandsbediening voor al je slimme producten in huis. En ook niet onbelangrijk: Apple Watch ziet er ook gewoon mooi uit om je pols!


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.563 beoordelingen