The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Tamara

Welk soort massage is geschikt voor mij?

Je wil een massage apparaat kopen, maar je bent er nog niet helemaal uit welk apparaat geschikt is voor jou. Elk massage apparaat maakt namelijk gebruik van bepaalde massagetechnieken. Zo heb je massagekussens die een Shiatsu massage nabootsen, maar ook massagekussens die een rolmassage nabootsen. Welke massagetechniek nu past bij jouw wensen, leg ik je hieronder uit.

Samengevat

Klopmassage Rolmassage Shiatsu-massage Vibratiemassage Infrarood-lichtmassage
Stijve spieren Ja Nee Ja Ja Ja
Stimulatie bloedsomloop Ja Ja Nee Nee Nee
Nek- en rugklachten Nee Nee Ja Nee Nee
Spierkramp Nee Ja Nee Nee Nee
Rust en ontspanning Nee Ja Ja Ja Ja

Ik wil ontspannen

Ontspannende massage

Wanneer je gewoon even wil ontspannen na een lange dag, zijn er meerdere massagesoorten geschikt voor jou. De meest milde massage is de vibratiemassage. Deze massagetechniek vind je terug in massagekussens, rugmassagekussens, nekmassagekussens en voetmassage-apparaten. Hiernaast kan je kiezen voor een iets intensievere massagetechniek: de rolmassage. De rolmassage is een rustgevende, oppervlakkige massage die vooral je doorbloeding stimuleert. Om je onstpannende massage af te maken, kies je voor een massage-apparaat dat ook een infrarood-warmtefunctie heeft. Wil je je voeten laten ontspannen? Kies dan voor een voetenbad met een vibratie- of bubbel-massagefunctie.

Ik heb last van stijve spieren

Massage voor stijve spieren

Wanneer je last hebt van stijve spieren is massage een goed hulpmiddel om deze spieren losser te maken. Er zijn verschillende massagetechnieken die hierbij helpen. Zitten je spieren maar een klein beetje vast? Dan geeft een vibratiemassage waarschijnlijk al voldoening. Deze massagetechniek maakt namelijk de bovenste laag van je spieren los. Kies voor een Shiatsu-massage of klopmassage wanneer je spieren echt heel erg vastzitten. De Shiatsu-massage maakt je spieren los door een massage na te bootsen met de vingers, handpalmen en duimen. De klopmassagetechniek bootst een massagetechniek na van kloppende vingertoppen of handen. Deze massagetechniek wordt vaak als zeer intensief ervaren. Wanneer je spieren vastzitten door spierpijn is de infrarood-warmtemassagetechniek het meest geschikt voor jou.

Ik wil mijn spieren versterken

EMS en TENS massage

Wanneer je herstellend bent van een blessure zijn er massagetechnieken die je spieren kunnen helpen aan te sterken. Deze massagetechniek is de EMS-techniek en is ook geschikt wanneer je jouw spieren wil opwarmen voor je gaat sporten. De techniek laat je spieren door middel van elektrische stroomstootjes aanspannen en weer ontspannen. Sommige EMS-apparaten maken gebruiken van plakelektroden die je op jouw lichaam plakt op verschillende plekken. Andere apparaten werken met een band voor om je buik. Hierbij moet je vaak een speciale gel aanbrengen op je huid.

Ik wil mijn bloedsomloop stimuleren

Massage voor bloedsomloop

Wanneer je jouw bloedsomloop wil stimuleren, heb je de keuze uit een klopmassagetechniek, rolmassagetechniek, EMS- of een voetreflextechniek. De klopmassage bootst kloppende vingertoppen en handen na. Deze techniek kan intensief aanvoelen. Een rolmassage is daarnaast wat oppervlakkiger. Wil je specifiek de bloedsomloop in je benen stimuleren? Dan kan je er ook voor kiezen een voetmassage-apparaat of voetenbad te gebruiken. Voetmassage-apparaten beschikken vaak over EMS-technieken en voetenbaden over voetreflextechnieken.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 11.624 beoordelingen