The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Evany

Specialistenreview Apple iPad (2020)

Wil je een tablet aanschaffen en denk je aan Apple iPad? Ik vertel je over de belangrijkste functies van Apple iPad (2020), alweer de 8e generatie iPad. Zo keek ik onder andere naar de nieuwe processor en het nieuwe besturingssysteem; iPadOS 14. Ook ontdek je welke accessoires een aanvulling zijn op deze tablet.

Apple iPad (2020)

10,2 inch scherm | 128 GB opslagcapaciteit | Internet via wifi
489,-
tijdelijk uitverkocht
  • Kijk je favoriete films en series in hoge kwaliteit op het 10,2 inch Retina scherm.
  • Apps en games draaien soepel dankzij de krachtige A12 Bionic processor.
  • Met Smart Keyboard en Apple Pencil (1e generatie) ga je comfortabel en gedetailleerd te werk.
  • Apple Pencil (1e generatie) en Smart Keyboard worden niet standaard meegeleverd.

Eerste indruk van Apple iPad (2020)

Eerste indruk iPad (2020)

Het valt gelijk op dat iPad (2020) er hetzelfde uitziet als iPad (2019). Het is het welbekende design met brede schermranden. Alle knoppen en aansluitingen zitten op de plekken die ik gewend ben. Zo zit de Smart Connector links, hier kan ik makkelijk Smart Keyboard op aansluiten. Nieuw is de meegeleverde 20W usb C lader en usb C naar Lightning kabel. Hiermee laad ik het apparaat sneller op dan voorheen. Het scheelt ongeveer een uur om de batterij tot 80% op te laden.

Helder en vloeiend 10,2 inch Retina scherm

Helder en vloeiend 10,2 inch Retina scherm

Het bekijken van series en films op het 10,2 inch scherm is erg fijn. Zo is het beeld scherp en de weergave vloeiend. Daarnaast is de helderheid en de kleurweergave goed. Het touchscreen reageert snel als ik iets aantik of scrol op een website. Dankzij de grootte van het scherm is er genoeg ruimte om verschillende apps naast elkaar te openen. Handig, als je bijvoorbeeld aantekeningen wilt maken tijdens een online college.

Snel multitasken met de A12 Bionic Chip

Multitasken A12 Bionic Chip

Ik merk dat iPad alle apps sneller opent dan zijn voorganger, iPad 2019. Ook is de laadtijd van games minder lang. Dit komt door de vernieuwde processor; de A12 Bionic Chip. Het wisselen van de ene app naar de andere app gaat soepel. Ik multitask probleemloos en zonder vertragingen. Zo kijk ik op de ene helft van het scherm naar een filmpje, terwijl ik op de andere helft snel even een boodschappenlijstje maak.

Nieuwe handigheidjes in iPadOS 14

Handigheidjes iPadOS 14

Het nieuwe besturingssysteem iPadOS 14 biedt een aantal handige, nieuwe mogelijkheden. Zo stel ik eenvoudig in dat met Apple Pencil geschreven tekst direct wordt omgezet in getypte tekst. Dit is een fijne functie voor als je even geen zin hebt om te typen. De vernieuwde widgets kan ik vastzetten op het beginscherm. Zo hoef ik niet meer te swipen om de widgets te zien. In één oogopslag zie ik nu mijn agendapunten, het weer en de batterijstatus van iPad en Apple Pencil.

Accessoires voor meer gemak

Accessoires iPad (2020)

iPad 2020 is compatibel met Smart Keyboard en Apple Pencil (1e generatie). Als ik deze accessoires toevoeg, heb ik een goed alternatief voor een laptop. Met het fysieke toetsenbord en de ingebouwde standaard van Smart Keyboard typ ik comfortabel lange stukken tekst. Het schrijven met Apple Pencil voelt natuurlijk aan. Hij reageert snel en zonder haperingen. Deze slimme stylus is handig voor het maken van notities tijdens een vergadering of video call, maar ook voor tekeningen bij verslagen. Dankzij de drukgevoelige punt maak ik eenvoudig dikkere of dunnere lijnen. Ik houd Apple Pencil schuin om teksten te markeren of schaduw toe te voegen. Beide accessoires schaf je los aan.

Conclusie

10,2 inch scherm | 128 GB opslagcapaciteit | Internet via wifi
489,-
tijdelijk uitverkocht

Apple iPad 2020 is een instapmodel tablet waar je veel kanten mee op kunt. Series en films kijk je in goede kwaliteit op het 10,2 inch Retina scherm. Apps en spelletjes starten snel op en draaien soepel. Je gebruikt gerust verschillende apps tegelijkertijd en naast elkaar zonder vertragingen. Typ je veel en wil je nauwkeurig werken? Dan zijn Smart Keyboard en Apple Pencil een goede aanvulling.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen