The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

Specialisten review Nespresso Sage Creatista Plus

Is jouw oog gevallen op de Nespresso Sage Creatista Plus, maar wil je nog iets meer over deze Nespresso machine weten voordat je 'm koopt? Dan komt dat goed uit, want ik heb 'm getest en deel mijn ervaringen in deze uitgebreide review.

In het kort

  • Melk opschuimen gaat volledig automatisch, met mooi en zacht melkschuim als resultaat.
  • Koffie- en melkspecialiteiten zetten gaat super snel, want in slechts 3 seconden is de machine opgewarmd.
  • Gebruiksvriendelijk dankzij het ruime waterreservoir en het display met automatische reinigingsprogramma's.
  • Een pareltje op jouw keukenblad door het mooie design en de strakke afwerking.
  • Je moet de melk na het opschuimen nog in je kopje gieten.
  • Vingerafdrukken zijn snel zichtbaar op de roestvrijstalen behuizing.

Eerste indruk

Eerste indruk Nespresso Sage Creatista Plus

Ik haal de Creatista uit de doos en ben direct verliefd; wat een mooi apparaat om op je keukenblad te zetten! De roestvrijstalen afwerking voelt stevig en luxe aan. Het compacte model neemt weinig ruimte in beslag. Het waterreservoir heeft een handig rond handvatje, zodat je 'm gemakkeijk uit het apparaat haalt en bijvult. In de doos zit een roestvrijstalen melkkannetje en een doosje met Nespresso koffiecups. Handig want dan kan ik 'm direct gaan uittesten. De Creatista Plus is er ook nog in 2 andere kleuren.

Gemakkelijk lekker melkschuim maken

Temperatuur en dikte melkschuim instellen

Temperatuur en dikte instellen

Ik heb de keuze uit 7 verschillende koffiespecialiteiten, waaronder een macchiato, flat white, latte en een cappuccino. Ik ga voor mijn lievelings koffie; de flat white. Het melkkannetje vul ik met verse, volle melk en ik zet 'm onder de stoompijp. De koffiesterkte, melktemperatuur en de dikte van het melkschuim stel ik in naar wens. Voor de melktemperatuur en schuimdikte zijn wel 7 verschillende standen. Zo maak je bijvoorbeeld een dun laagje schuim, of juist een hele dikke schuimlaag.

Kwaliteit melkschuim

Kwaliteit melkschuim

Het schuim heeft een lekkere zachte afdronk, zonder grote bellen. Maar dat verbaasde me ook niet, aangezien er een stoompijp op dit apparaat zit die ook bij pistonmachines gebruikt wordt. Als de espressomachine klaar is met opschuimen haal ik het kannetje er onder vandaan. Om het melkschuim af te maken, tik ik 2 keer met de bodem van de kan op het aanrecht. Zo verdwijnen eventuele luchtbellen en wordt het melkschuim nog zachter en compacter. Tot slot moet ik wel zelf nog even de melk in mijn kopje gieten.

Gebruiksvriendelijke koffiemachine

Gebruiksvriendelijkheid Nespresso Sage Creatista

In slechts 3 seconden is de Nespresso Sage Creatista opgewarmd en klaar voor gebruik. Via het display en de draai- en drukknop bedien je de machine gemakkelijk. Voor het plaatsen van een klein espressokopje druk je één keer op de trede onder de koffieuitloop, zodat deze uitschuift. Ook fijn: het ruime waterreservoir van 1,5 liter raakt niet snel leeg, zodat je niet constant hoeft bij te vullen. Er blijven wel snel vette vingerafdrukken achter op de rvs behuizing.

Automatisch ontkalkingsprogramma

Nespresso Creatista schoonmaken met ontkalkingsprogramma

Via het menu selecteer je gemakkelijk het automatische ontkalkingsprogramma. Het display geeft precies per stap aan wat je moet doen, mét ondersteunende afbeeldingen. Heel fijn, want nu is het niet nodig om de handleiding erbij te pakken. Na het opschuimen van melk spoelt het stoompijpje zichzelf automatisch schoon. Hierna neem je met een theedoek de buitenkant van het pijpje nog even af. Voor een grondige reiniging van de stoompijp kies je voor een automatisch programma dat 10 minuutjes duurt.

Iris
Artikel van:
Iris Koffiemachinespecialist.

© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 8.977 beoordelingen