The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Eveline

Specialisten review TomTom GO Discover 7

De TomTom GO Discover heeft een groot 6 of 7 inch High Definition touchscreen, waardoor jouw routebegeleiding levensecht lijkt. Ook is het systeem stukken sneller dan zijn voorgangers. De TomTom komt met een jaar lang gratis updates over flitserwaarschuwingen, benzineprijzen en vrije parkeerplekken. Wat dit apparaat nog meer bijzonder maakt? Ik ging ermee op pad en deel in deze review mijn bevindingen.

TomTom GO Discover 7

accessoireset t.w.v. €35,- cadeau
Verkeersinformatie via je smartphone | 12 maanden flitserupdates | Voorzien van 7 inch hd scherm
299,-
op voorraad
  • Je leest de route gemakkelijk af van het grote 7 inch hd scherm.
  • Kaartupdates en bediening van het toestel tot 4 keer sneller dan oudere modellen.
  • Met de MyDrive functie zie je Tripadvisor-beoordelingen van hotels, restaurants en uitjes op de route.
  • Het is niet mogelijk om handsfree te bellen, dus je belt niet in de auto.
  • Het navigatiesysteem toont geen inkomende oproepen, berichten en notificaties van je smartphone.

Eerste indruk van de TomTom GO Discover

De GO Discover heeft in tegenstelling tot zijn voorgangers een verrassend groot en haarscherp beeldscherm met heldere kleuren, strakke lijnen en grote iconen. Echt gebruiksvriendelijk dus. In de doos vind ik naast het autonavigatiesysteem ook een raamhouder, auto oplader en een usb kabel zodat je startklaar bent om de weg op te gaan. Ook de snelheid valt me op. Je ziet geen geen haperingen of vertragingen wanneer je het scherm bedient. Installatie is gemakkelijk, neem wel even de tijd om het apparaat eenmalig te installeren en te koppelen aan je wifi verbinding.

High Definition beeldscherm

TomTom is de enige op de markt die schermen in HD kwaliteit produceert. HD schermen hebben een hoge resolutie en tonen daardoor scherp beeld en mooie, heldere kleuren. Dit grote scherm gaf mij een gevoel van veiligheid tijdens mijn autorit. Je leest je route namelijk gemakkelijk af vanaf je raam of dashboard. Ook in de zon of in het donker. Voor mijn dashboard was het 7 inch scherm erg groot. Let daarom goed op of dit formaat op jouw dashboard past. Zo voorkom je dat je zicht wordt geblokkeerd. Je kan natuurlijk ook kiezen voor het 6 inch model.

Snelle en gemakkelijke bediening

Snelheid, dit is het tweede grote voordeel van de TomTom GO Discover. Je scrolt door het menu en de wegenkaart zonder haperingen. Ook het invoeren van je bestemming gaat gemakkelijker. Je hoeft je zoekopdracht namelijk niet meer in een bepaalde volgorde in te voeren; ‘land’, ‘ stad’, ‘straat’. Door de nieuwe zoekfunctie vul je nog maar 1 zoekwoord in en de Discover zoekt het voor je uit. Ook het berekenen van je route gaat tot wel 10 keer sneller dan bij oudere toestellen.

Parkeerbeschikbaarheid en benzineprijzen

Wat ik echt een fijne toevoeging vind op de huidige verkeersinformatie en flitsinformatie, zijn de 2 nieuwe services die TomTom aanbiedt. Je ontvangt namelijk een gratis abonnement voor 1 jaar op de ‘premium live services’. Het apparaat geeft beschikbare parkeerplekken weer, zodat ik niet meer eindeloos hoefde te zoeken in drukke stadscentra. Ook geeft het dagelijks de brandstofprijzen weer. Deze voordelen besparen je tijd, stress, en benzinekosten.

Wekelijkse kaartupdates

In plaats van ieder kwartaal worden de kaarten nu iedere week geüpdatet. Zo sta je dus nooit meer voor onverwachte verrassingen. Kabels heb je niet meer nodig om je kaarten te updaten. Ik deed dit gewoon draadloos via mijn eigen wifi verbinding. En nog supersnel ook. Dit is een grote vooruitgang vergeleken met oudere TomTom modellen. Voor kaartupdates van de gehele wereld hoef je overigens niet bij te betalen, deze kun je kosteloos installeren.© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen