The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Dorieke

Hoe kies je een staafmixer?

Wat de beste staafmixer is, is voor iedereen verschillend. Het hangt namelijk van jouw gebruikssituatie af wat je nodig hebt. Zo heb je hele krachtige staafmixers voor dagelijks gebruik. Of juist een staafmixer met veel accessoires om ook ingrediënten te kloppen, hakken en snijden. In dit artikel lopen we de opties met je door, zodat jij de juiste staafmixer kiest.

Staafmixer kiezen

Staafmixer met hakmolen, ballongarde en maatbeker

Staafmixers lijken op het eerste oog op elkaar. Toch zijn er een aantal eigenschappen waarin staafmixer van elkaar verschillen. Stel jezelf de volgende vragen voor je een staafmixer kiest:

  • Hoe vaak gebruik je de staafmixer?
  • Wat bereid je met de staafmixer?
  • Hoe gebruik je de staafmixer?
  • Welke staafmixer is geschikt voor baby voeding?
  • Welke staafmixer is geschikt voor soep?

Hoe vaak gebruik je de staafmixer?

Staafmixer met noten en kruiden

Wat een staafmixer goed maakt, hangt dus van de gebruikssituatie af. Wanneer je de staafmixers meerdere keren per week gebruikt, je 'm lang achter elkaar gebruikt óf als je harde ingrediënten wil mixen. Kijk dan naar een krachtige staafmixer. Gebruik jij de staafmixer maar af en toe en dan vooral om soepen en sauzen mee te maken, zoals mayonaise? Dan heb je die kracht niet nodig en heb je voldoende aan een minder krachtige staafmixer.

Wat bereid je met de staafmixer?

Staafmixer met gesneden groenten

Naast krachtige staafmixers, heb je ook veelzijdige staafmixers. Deze staafmixers hebben extra accessoires. Zoals een hakmolen om noten fijn te malen of een ballongarde voor het opkloppen van bijvoorbeeld slagroom. Daarbij heb je ook staafmixers met een foodprocessor, pureestamper of extra lange staafmixervoet. Zoek je een wat breder inzetbare keukenhulp? Kies dan voor een staafmixer met veel accessoires.

Hoe gebruik je de staafmixer?

Staafmixer met tomatentapenade in hakmolen

Naast het vermogen en de accessoires, zijn er verschillende eigenschappen waar je op let. Zo is een rvs staafmixervoet steviger en duurzamer dan een staafmixervoet van kunststof. Het aantal standen bepaalt hoe precies je de snelheid afstemt op jouw bereiding. Zo zet je 'm hoog voor een glad resultaat en wat lager als je een grovere structuur wil. Heb jij weinig stopcontacten in jouw keuken of wil je de staafmixer ook op de camping gebruiken? Overweeg dan een draadloze staafmixer.

Welke staafmixer is geschikt voor babyvoeding?

Moeder maakt babyvoeding voor kind

In principe zijn alle staafmixers geschikt voor babyvoeding. Babyvoeding is namelijk vaak gestoomd of gekookt en dus zacht. Wanneer jij alleen babyvoeding maakt, heb je genoeg aan een standaard staafmixer. Maak je meerdere porties tegelijk of gebruik je de staafmixer ook voor andere bereidingen? Dan is een krachtige staafmixer fijner, zodat je 'm langer achter elkaar gebruikt. Daarbij zijn staafmixers met meerdere snelheidsstanden fijn voor babyvoeding. Als jouw kindje wat ouder is, pureer je namelijk gemakkelijk wat grovere bereidingen.

Welke staafmixer is geschikt voor soep?

Staafmixer in pan met soep

Soep pureren en mixen is één van de hoofdfuncties van een staafmixer. Iedere staafmixer is hier dus geschikt voor. Een rvs staafmixervoet is fijn bij bijvoorbeeld tomatensoep, zodat jouw staafmixer niet rood kleurt. Een staafmixervoet van rvs neemt namelijk geen geur-, kleur- en smaakstoffen aan, terwijl een kunststof staafmixervoet dat wel doet. Heb jij een groot huishouden of maak jij grote hoeveelheden tegelijk? Let dan op dat de lengte van de staafmixervoet lang genoeg is voor in jouw pan.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 6.834 beoordelingen