The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lisanne

De verschillen tussen een keukenrobot en een staafmixer

Een keukenrobot en een staafmixer zijn toch echt 2 verschillende keukenapparaten. Een keukenrobot is een zware krachtpatser waarmee je zowel lichte als zware mengsels bereidt. Een staafmixer is licht en compact en ideaal voor het pureren van ingrediënten. Lees verder om te ontdekken waar je een keukenrobot en een staafmixer het beste voor gebruikt.

Vergelijking keukenrobot en staafmixer

Keukenrobot Staafmixer
Kloppen, kneden, mixen Dagelijks gebruik, belangrijkste functie. Voor af en toe, je hebt soms een accessoire nodig.
Hakken, snijden, raspen Regelmatig gebruik, je hebt soms een accessoire nodig. Regelmatig gebruik, je hebt soms een accessoire nodig.
Pureren Voor af en toe, je hebt soms een accessoire nodig. Dagelijks gebruik, belangrijkste functie.
Dikke sappen Regelmatig gebruik, je hebt soms een accessoire nodig. Ongeschikt
Dunne sappen Regelmatig gebruik, je hebt soms een accessoire nodig. Ongeschikt
Pasta maken Regelmatig gebruik, je hebt soms een accessoire nodig. Ongeschikt
Vlees bereiden Regelmatig gebruik, je hebt soms een accessoire nodig. Ongeschikt

Kloppen, kneden en mixen

Kenwood keukenrobot

Keukenrobot: beste keuze voor kneden

De belangrijkste functies van een keukenrobot zijn kloppen, kneden en mixen. Deze krachtpatser wordt standaard geleverd met een garde, meng- en deeghaak die klop-, kneed- en mixwerk van je overnemen. Je ruimt dus rustig even de keuken op terwijl je keukenrobot het deeg kneedt.

Staafmixer slagroom kloppen

Staafmixer: handig voor dun beslag

Een staafmixer is ideaal voor het kloppen en mixen van dun beslag. Tijdens het kloppen en mixen houd je de staafmixer in je hand. Je gebruikt 2 handen als je deeg gaat kneden. Dit kost namelijk best wat kracht. Voor grote partijen taart- of pizzadeeg is een staafmixer dan ook niet geschikt.

Hakken, snijden en raspen

Keukenrobot hakken en raspen

Keukenrobot: handige snijhulp

Je breidt de mogelijkheden van een keukenrobot heel eenvoudig uit met speciale blender en hakmolen opzetstukken. Je bent vaak wel afhankelijk van de degelijkheid van de opzetstukken. Vooral met hele harde ingrediënten (noten of chocola) of juist hele zachte (kaas) is de scherpte van de messen erg belangrijk.

Staafmixer snijden

Staafmixer: handige snijhulp voor kleine hoeveelheden

Voor een staafmixer zijn er allerlei opzetstukken beschikbaar om het hakken, snijden en raspen van groenten mogelijk te maken. Zo tover je `m gemakkelijk om tot snij- of hakmolen. Vaak zijn de meegeleverde mengkommen van een staafmixer wel vrij klein. Als je een salade voor meer dan 4 personen maakt, moet je de mengkom tussendoor even legen.

Pureren

Keukenrobot pureren

Keukenrobot: handig voor saus

Als je af en toe een saus of dip wil maken, dan gebruik je het best een keukenrobot. Je gebruikt hiervoor het meegeleverde blender opzetstuk. Dikke sauzen maak je direct in de mengkom, zoals bijvoorbeeld mayonaise. Dat moet dan wel in grote hoeveelheden tegelijk, anders worden de ingrediënten niet goed gemengd.

Staafmixer pureren

Staafmixer: beste keuze voor pureren

De staafmixer is bij uitstek het beste keukenapparaat om babyvoeding, soep, sauzen en dips te pureren. Dat komt omdat je er heel gericht voedsel mee pureert, zonder dat alles meteen in een vloeibare massa verandert. Vanwege zijn compacte formaat kun je met een staafmixer je soep direct in de pan pureren.

Extra accessoires

Keukenrobot vleesmolen

Keukenrobot: veel keus uit accessoires

Voor het maken van dun sap gebruik je bij je keukenrobot een sapcentrifuge opzetstuk. In een blender opzetstuk maak je dikkere sappen, bijvoorbeeld smoothies. Op een keukenrobot installeer je ook een pasta of een vleesmolen opzetstuk. Zo draai je zelf verse pasta of gehakt.

Staafmixer accessoires

Staafmixer: beperkte keus uit accessoires

Op een staafmixer passen verschillende opzetstukken, zoals een foodprocessor of hakmolen. Een sapcentrifuge, pastamaker of vleesmolen behoren helaas niet tot de mogelijkheden.

Conclusie

Een keukenrobot gebruik je voor allerlei verschillende bereidingen. Dit krachtige keukenapparaat is de beste keus als je deeg wilt kneden, maar met de juiste opzetstukken gebruik je `m ook als blender en zelfs als pastamaker. In één ding is `ie iets minder sterk: pureren. Dit is dus precies zo'n moment waarop je je staafmixer tevoorschijn tovert. De staafmixer is heel geschikt voor het maken van allerlei soorten sauzen en dips, omdat je de bereiding heel precies in de hand hebt. In het bijzonder voor soep, omdat je die direct in de pan pureert zonder dat je de warme massa eerst moet overgieten.© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen