The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dorieke

6 tips voor het gebruik van jouw SodaStream

Met jouw SodaStream maak je heerlijk bruiswater op een milieuvriendelijke manier. Je bepaalt zelf de hoeveelheid bruis en voegt naar wens een smaakje toe. Zo heb je jouw favoriete frisdrank altijd bij de hand. Klinkt goed toch, maar hoe werkt het nou precies? In dit artikel geef ik 6 handige tips die jou op weg helpen.

Samenvatting tips voor jouw SodaStream

Om de lekkerste frisdranken met jouw SodaStream te bereiden, is het belangrijk dat je hem op de juiste manier gebruikt. Met deze 6 stappen weet je zeker dat het perfecte bruiswater maakt.

Stap 1: Koel het water.

Stap 2: Draai de cilinder stevig vast.

Stap 3: Vul de fles tot de maximaal streep.

Stap 4: Bevestig de fles.

Stap 5: Voeg koolzuur toe.

Stap 6: Maak de fles goed schoon.

Tip 1: koel het water van tevoren

SodaStream fles met kraanwater koelen in de koelkast

Wanneer je het kraanwater van te voren koelt, neemt het de koolzuur beter op. Zo hoef je minder koolzuur toe te voegen voor de juiste hoeveelheid prik. Leg bijvoorbeeld standaard een fles water in de koelkast, zodat je altijd gekoeld water bij de hand hebt.

Tip 2: draai de cilinder stevig vast in de cilinderhouder

Je bevestigt de cilinder aan de achterkant, achter het klepje van de bruiswater machine. Dit doe je door de verzegeling van de koolzuurcilinder te verwijderen en de cilinder in de cilinderhouder aan het toestel te draaien. Soms ontsnapt er gas als je de cilinder bevestigt. Draai de cilinder dan opnieuw stevig vast. Ontsnapt er daarna nog steeds gas? Kijk dan of de rubberen ring in de cilinderhouder goed zit. Neem contact op met de klantenservice wanneer deze ring ontbreekt.

Tip 3: vul de fles alleen met water en maximaal tot de streep

Waterstreep SodaStream fles

Vul de fles alleen met water en voeg het smaakje pas toe nadat je de bruis hebt toegevoegd. Wanneer je koolzuur toevoegt aan het water, stijgt het water in de fles. Je vult de fles maximaal tot de streep, zodat 'ie niet overstroomt of gaat lekken. Zorg wel dat de fles vol genoeg zit dat het buisje in het water hangt. Anders werkt het koolzuur toevoegen niet en komt er geen prik in jouw water.

Tip 4: bevestig de fles op de juiste manier

Je trekt de flessenhouder schuin naar buiten. Let op: trek niet aan het buisje, maar aan de houder. Daarna klik je de fles stevig op de houder. Zorg dat het buisje in het water hangt. Zit deze er een stukje boven? Dan is de fles waarschijnlijk niet goed vastgezet. Duw deze dan nog even extra aan. Om vervolgens bruis toe te voegen, duw je eerst de fles naar achter.

De SodaStream Crystal bevestig je anders. De bovenkant van de houder doe je omhoog. Het onderstuk komt dan schuin naar buiten, zodat je de fles er gemakkelijk inzet. Vervolgens duw je de onderkant met de fles terug en doe je de houder weer dicht. Hiernaast zie je hoe dit werkt.

Tip 5: voeg koolzuur toe naar jouw smaak

Koolzuur toevoegen SodaStram

Je voegt koolzuur toe door een paar keer krachtig op de knop te drukken. Hoe vaker je dit doet, hoe meer prik er in jouw water komt. Heb jij liever een lichte bruis? Druk dan minder vaak op de knop. In het begin is het even uitvogelen hoe vaak je op de knop drukt voor de juiste smaak. Let wel op dat als je veel koolzuur toevoegt, je minder dan 60 liter maakt met één cilinder.

Tip 6: maak de flessen op de juiste manier schoon

SodaStream fles schoonmaken

De plastic flessen mogen niet in de vaatwasser. Deze spoel je na gebruik het best gelijk om met lauw water. Wil je de flessen een keer grondig schoonmaken? Gebruik dan de reinigingstabletten van SodaStream of maak de fles schoon met wat afwasmiddel en een dunne afwasborstel, zoals een babyflessenborstel. De glazen flessen reinig je gewoon in de vaatwasser.© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen