The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dorieke

Wat is een SodaStream?

Een SodaStream is een bruiswater machine. Hiermee maak je van kraanwater, bruisend water. Zo heb je altijd bruiswater bij de hand op een milieuvriendelijke manier. De flessen zijn namelijk herbruikbaar. In dit artikel leggen we uit hoe de SodaStream werkt, wat je precies krijgt en nemen we de voordelen met je door.

Hoe het werkt

Je vult de fles met water en zet deze in de bruiswater machine. Door op de knop te drukken voeg je koolzuur toe aan het water. Het koolzuur komt uit de CO2 cilinder die je aan de achterkant van het apparaat bevestigt. Hoeveel koolzuur je toevoegt bepaal je zelf. Hoe meer je toevoegt, hoe bruisender het water wordt. Houd je van bruiswater met een smaakje? Dan voeg je achteraf siroop toe of bijvoorbeeld verse munt en gember.

In de doos

Standaard meegeleverd SodaStream Crystal

Bij elke SodaStream krijg je een CO2 cilinder en minimaal één fles. Afhankelijk van de set die je koopt, krijg je meerdere flessen en zijn de flessen van glas of van plastic. Beide soorten zijn herbruikbaar. De glazen flessen reinig je in de vaatwasser. De plastic flessen was je even met de hand af. Met de CO2 cilinder maak je tot 60 liter licht bruiswater. Wanneer je meer bruis toevoegt, maak je minder dan 60 liter met één cilinder.

De CO2 cilinders

CO2 cilinder SodaStream

Bij een SodaStream krijg je één CO2 cilinder voor ongeveer 60 liter bruiswater. Wanneer de cilinder leeg is, koop je nieuwe. De cilinders kosten € 25,- per 2 stuks. Let op: het kopen van cilinders gaat via een ruilsysteem. Je betaalt € 15,- borg per cilinder. Die € 15,- krijg je terug als je een lege cilinder inlevert. Stuur je geen lege cilinder op of ruil je deze niet om in de winkel, dan betaal je dus € 15,- extra per cilinder.

*Je koopt volle cilinders en levert lege cilinders in via de website van SodaStream of bij één van de aangesloten winkels.

De voordelen

Specialist schenkt bruiswater in glas

Het voordeel van een SodaStream bruiswater machine is dat je altijd bruiswater bij de hand hebt. Daarbij is het goed voor het milieu. Je verbruikt namelijk een stuk minder plastic, dankzij de herbruikbare flessen. Je vult de flessen gewoon met kraanwater en voegt zelf de hoeveelheid prik toe. Zo drink je jouw drankje altijd naar eigen smaak. Eventueel doe je er zelfs nog een smaakje of wat fruit bij om er helemaal een feest van te maken.

  • Altijd bruiswater bij de hand
  • Milieuvriendelijk
  • Bruiswater precies naar smaak

Coolblue’s Keuze voor een bruiswatermachine

Instelbaar koolzuurgehalte | Glazen drinkfles (2x) | Capaciteit 0,75 L
104,99
tijdelijk uitverkocht

Je maakt veel bruiswater tegelijk en gebruikt geen plastic meer, dankzij de 2 meegeleverde glazen flessen. Daarbij is deze bruiswater machine erg stevig door de rvs behuizing. Andere bruiswater machines in deze prijsklasse hebben deze eigenschappen niet en daarom is de SodaStream Crystal Megapack Black + 2 karaffen Coolblue's Keuze.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen